Τέλος το δωρεάν parking στο μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας

Παρελθόν θα είναι σε λίγες μέρες η δωρεάν στάθμευση στο σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, ενός σταθμού που εξυπηρετεί καθημερινά πολλούς κατοίκους του Αμαρουσίου και των γύρω δήμων.

Η ανάδοχος εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει της εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και έως τις αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του ιδιωτικού parking. Σύμφωνα με τους όρους της μίσθωσης, που θα αποφέρει στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ 28.000 ευρώ τον μήνα για έξι χρόνια, η στάθμευση θα κοστίζει 2€ τις τέσσερις πρώτες ώρες, ενώ από εκεί και πέρα προβλέπεται 0,50€ χρέωση για κάθε επόμενη ώρα με την ανώτατη ημερήσια χρέωση να ανέρχεται στα 6€.

Ο Σύλλογος Κοντόπευκου, Παραδείσου, Πευκακίων, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, εξέδωσε ψήφισμά, στο οποίο εκφράζει φόβους ότι ο ήδη μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος στην περιοχή θα επιδεινωθεί δραματικά. Παράλληλα, ζητά από το Δήμο να εφαρμόσει ελεγχόμενη στάθμευση στην περιοχή, με προσδιορισμό θέσεων για τους μόνιμους κατοίκους και να ζητήσει την οικονομική συμμετοχή της Αττικό Μετρό. Από την Αττικό Μετρό Α.Ε., ο σύλλογος ζητά να ανακαλέσει την απόφαση και να συνεχίσει η δωρεάν στάθμευση ή να την ανακαλέσει τουλάχιστον μέχρι να υλοποιηθούν παράλληλες δράσεις αποφόρτισης της γύρω γειτονιάς.

Share