Έκδοση Λευκώματος «Το Παλαιό Μαρούσι»: Ξαναζωντανεύοντας το Μαρούσι του χθες μέσα από προσωπικά αρχεία των δημοτών

Ο Δήμος Αμαρουσίου προχωράει σε μια συμβολική κίνηση με σκοπό να αναδείξει την πλούσια ιστορία του τόπου, συλλέγοντας εικόνες από το Μαρούσι του χθες μαζί με τους ανθρώπους του, σε ένα λεύκωμα με τίτλο «Το Παλαιό Μαρούσι».

Η ενέργεια φιλοδοξεί να ξυπνήσει μνήμες και να γεννήσει νοσταλγία στους μεγαλύτερους και να προσφέρει μια πολιτιστική κληρονομιά και επίγνωση των ριζών στους νεότερους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος ζητάει τη συνεργασία και την αρωγή των συμπολιτών που επιθυμούν να συμβάλλουν με φωτογραφίες, επιστολές, πληροφορίες και άλλα τεκμήρια στο εγχείρημα αυτό. Από τη Δήμο αναφέρεται ότι «ζητάμε τη βοήθεια των Μαρουσιωτών να τα καταγράψουμε, να τα σκανάρουμε ή να τα φωτογραφίσουμε προκειμένου να μπορέσουμε να τα ενσωματώσουμε στο ιστορικό αυτό έργο, αντάξιο της ιστορίας αυτού του τόπου και των ανθρώπων του».

Η συλλογή του υλικού θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, ενώ το εκδοτικό έργο θα φέρει την υπογραφή των ίδιων των κατοίκων της πόλης. Στις πηγές του λευκώματος θα υπάρχει ξεχωριστή αναφορά σε όλους τους Μαρουσιώτες που θα έχουν συμβάλει στην υλοποίησή του.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα τηλ. 213 2038315 και 213 2038302.

Share