Γνωρίζουμε την ιστορία, την κληρονομιά και τη σύγχρονη πραγματικότητα της πόλης του Αμαρουσίου μέσα από τις σελίδες του προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές»

Ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΔΑ) παρουσιάζουν σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή το πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές», έναν κύκλο οκτώ πολιτιστικών διαδρομών, που υλοποιήθηκαν από τις 20 Νοεμβρίου 2021 έως τις 10 Ιουνίου 2023, ώστε μέσα από τις σελίδες του εντύπου οι πολίτες  να γνωρίσουν την ιστορία, τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα της πόλης του Αμαρουσίου.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σημειώνει:
«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις όπως οι «Πολιτιστικές Διαδρομές», γιατί συνδέονται με τις επιλογές και την απαιτούμενη ευρεία συναίνεση για ένα είδος ανάπτυξης που σέβεται το περιβάλλον και την ιστορική φυσιογνωμία της πόληςΣυνδέονται επίσης, με το επίπεδο της τοπικής δημοκρατίας, καθώς συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνειδητών πολιτών που γνωρίζουν, αγαπούν και μεριμνούν για την πόλη, συμμετέχουν στα κοινά και συνδιαμορφώνουν το σήμερα και την εξέλιξη της. Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αποφασιστικά σ’αυτή την κατεύθυνση.”

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας από την πλευρά υπογραμμίζει:
«Με τις «Πολιτιστικές Διαδρομές», βήμα-βήμα, μαζί με τους πολίτες του Αμαρουσίου, διερευνούμε στοιχεία της ταυτότητας της πόλης μας, όσα μαρτυρούν την ιστορική της συνέχεια, τη σχέση της με την Τέχνη και τον Πολιτισμό, τα φυσικά της πλεονεκτήματα. Τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία , οι εκκλησίες, τα νεοκλασικά, οι γειτονιές, οι εκτάσεις, που διατηρούν κομμάτια του φυσικού της περιβάλλοντος, περικλείουν όσα δημιούργησαν το όνομα και τη συνείδηση του τόπου μας. Γνωρίζοντας την πόλη μας, επιδιώκουμε να ανασυνθέσουμε τη φυσιογνωμία της και να συμβάλλουμε όλοι, από κοινού στην αναβάθμισή της.»

Πολλές διαδρομές σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία του Δήμου με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το ΟΑΚΑ, το Μουσείο Τσαρούχη κ.α. φορείς με τους οποίους ο Δήμος Αμαρουσίου αναπτύσσει πολυεπίπεδες συνέργειες στο τοπικό επίπεδο.

Οι Πολιτιστικές Διαδρομές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής του Δήμου, που λαμβάνει υπόψη τη φυσιογνωμία και το ιστορικό συνεχές της πόλης και θέτει τον Πολιτισμό στο κέντρο των πολιτικών αστικής ανάπτυξης.

Απολαύστε τις πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη του Αμαρουσίου.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά πατώντας εδώ.

Share