Τέθηκε σε λειτουργία ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112

Σε εφαρμογή τέθηκε ο ευρωπαϊκός αριθμός άμεσης ανάγκης 112 από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Οι πολίτες έλαβαν στα κινητά τους μηνύματα τα οποία ανέφεραν: “Αποφύγετε ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά στην ύπαιθρο, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς”.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία, λειτουργούν πλέον τα δύο κέντρα του 112, καθώς ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση όσων τα στελεχώνουν και πλέον θα μπορούν να στέλνονται μηνύματα στα κινητά όλων των πολιτών, σε ολόκληρη τη χώρα, 24 ώρες το 24ωρο για επτά μέρες την εβδομάδα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου που έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα για την τελική λειτουργία του 112, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης λύσης θα στέλνονται μηνύματα και CBS και SMS.

Σύμφωνα με διευκρινήσεις από την ΓΓΠΠ, με τον τρόπο CBS μπορούν να ενημερώνονται αυτομάτως όλα τα κινητά μιας περιοχής, για την απομάκρυνση, π.χ., του πληθυσμού λόγω κινδύνου, αλλά επειδή για τη λήψη των μηνυμάτων πρέπει τα κινητά να έχουν ειδικό πρόγραμμα, θα στέλνονται και με SMS, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη.

Share