Innovathens: Το συναρπαστικό Τεχνολογικό Φεστιβάλ για τον ψηφιακό κόσμο στην Τεχνόπολη

Το INNOVATHENS και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης δήμου Αθηναίων συνδιοργανώνουν ένα συναρπαστικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις νέες, ψηφιακές τεχνολογίες γεμάτο workshops, ημερίδες, ομιλίες, συζητήσεις και πολλά άλλα από τον Μάιο έως και το Δεκέμβριο.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει διάφορες θεματικές εκδηλώσεις, με άξονα τον ψηφιακό κόσμο και τον ψηφιακό πολίτη.

Τι σημαίνει ο όρος “Digital Citizen”; Τι ξέρουμε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο; Πόσο μας επηρεάζουν τα social media και πόσο τελικά διαμορφώνουν την κοινή γνώμη; Γιατί τα “fake news” ήταν ανάμεσα στις λέξεις της χρονιάς για το 2017;

Ζούμε σε ένα κόσμο που μία πληροφορία ή μία είδηση διαδίδεται σε όλο τον πλανήτη μέσα σε λίγα λεπτά, που σπίτια ολόκληρα κατασκευάζονται με 3D printers, που μπορείς να δεις, να ακούσεις, να αλληλεπιδράσεις με ένα περιβάλλον χωρίς να έχεις βρεθεί ποτέ σ’ αυτό, ενώ το μέλλον μας είναι φτιαγμένο από αλγόριθμους, ψηφία και pixels… Οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο έχουν καταργήσει αποστάσεις και σύνορα, διαχωριστικές γραμμές του πραγματικού κόσμου, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέους δρόμους επικοινωνίας και πληροφόρησης, ανταλλαγής απόψεων, απόκτησης γνώσης και εμπειρίας. Μέσα στον ψηφιακό κόσμο, ο καθένας μας μπορεί να συμμετέχει, να δικτυώνεται, να αλληλεπιδρά και να δημιουργεί ως παγκόσμιος, διαδικτυακός πολίτης, ως “Digital Citizen”.

Ξεκινάμε λοιπόν το Μάιο με… Digital skills workshops για όλους, μέσα από τα οποία θα αναπτύξουμε νέες δεξιότητες και θα έρθουμε σε επαφή με σύγχρονα εργαλεία. Αν θέλεις κι εσύ να μάθεις να φτιάξεις από την αρχή μία ιστοσελίδα, να σχεδιάζεις το δικό σου tailor made portfolio ή βιογραφικό, να επεξεργάζεσαι φωτογραφίες ψηφιακά, να κατασκευάζεις ένα… ρομπότ ή αν είσαι… νέος άνω των 65 και θέλεις να μάθεις να χρησιμοποιείς το Facebook, σε περιμένουμε στο INNOVATHENS!

Το INNOVATHENS

Το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2014. Πρόκειται για μία σύμπραξη της Τεχνόπολης με τους Athens Σynergies, 6 συνδέσμους καινοτόμων επιχειρήσεων που εκπροσωπούν πάνω από 350 από τις πιο καινοτόμες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις της Αθήνας, και στρατηγικό συνεργάτη τη Samsung Electronics Hellas, παγκοσμίως πρωτοπόρο εταιρεία στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Το INNOVATHENS είναι ένας σύγχρονος, λειτουργικός και συνεργατικός χώρος στο κέντρο της πόλης, που από την αρχή της λειτουργίας του έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δυναμικά κέντρα δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας στο δημιουργικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα της Αθήνας.

Κάθε μέρα στο INNOVATHENS, δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι  επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές  μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις,  ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια,  διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας.

Πληροφορίες

INNOVATHENS

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων,

Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2,

Πειραιώς 100, Γκάζι

Τηλ: 213 0109300

Share