Π. Μακροποδάρας: Να δοθεί η ευκαιρία σε νέα άτομα να φέρουν την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία μας

Είναι νέος, μορφωμένος και γεμάτος όρεξη για δημιουργία. Ο λόγος για τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη – Ευάγγελο Μακροποδάρα που συμμετέχει στον συνδυασμό του Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Ο Παναγιώτης έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στο Μαρούσι, έχει σπουδασει παιδαγωγικά στην ΑΣΠΑΙΤΕ και ταυτόχρονα είναι τελειόφοιτος εκπαιδευτικός ηλεκτρολόγος μηχανικός. Όπως ο ίδιος δήλωσε στο maroussi – news, o λόγος που επέλεξε να ασχοληθεί με τα κοινά είναι η απαξίωση που υφίσταται τόσο η αυτοδιοίκηση όσο και η κεντρική πολιτική σκηνή.

Ως εκπαιδευτικός πώς πιστεύετε πως μπορείτε να συμβάλετε στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών δράσεων της περιοχής;

Η ιδιότητα μου και οι σπουδές μου έχουν διπλό χαρακτήρα.  Αρχικά ως εκπαιδευτικός θα πρέπει ο δήμος σε συνεργασία με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης μας να οργανώσει άμεσα μια επιτροπή η οποία θα έχει ουσιαστική υπόσταση και όχι επιφανειακή.  Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να συσταθεί αυτή η Επιτροπή από εκπαιδευτικούς,  συλλόγους γονέων αλλά και μαθητές (τελειόφοιτους λυκείου) δηλαδή άτομα αποκλειστικά συνδεδεμένα με την εκπαίδευση που θα έχει σαν στόχο την διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των παιδιών του Δήμου μας. Είναι άμεση η ανάγκη για ευαισθητοποίηση των μαθητών όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος,  τους υγειονομικούς κινδύνους (κάπνισμα, αλκοόλ κ.τλπ)  την σεξουαλική προφύλαξη, καθώς και την οδηγική συμπεριφορά. Ένα ετήσιο διήμερο φεστιβάλ με ενημέρωση, πληροφόρηση αλλά και διασκέδαση θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα.

Στο Μαρούσι βρίσκεται και η ΑΣΠΑΙΤΕ της οποία το έργο δεν προβάλλεται στον βαθμό που θα έπρεπε. Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την αναβάθμισή της;

Η Ασπαιτε της οποίας τυγχάνει να είμαι απόφοιτος του παιδαγωγικού της τμήματος και συνάμα τελειόφοιτος ηλεκτρολόγος μηχανικός είναι η μοναδική σχολή στην Ελλάδα που παράγει εκπαιδευτικούς με τεχνολογική κατάρτιση και βρίσκεται στο Μαρούσι μας. Ο ρόλος της στην εκπαίδευση είναι καθοριστικός και λόγω του διπλού της χαρακτήρα αλλά και της μοναδικότητας της. Οι απόφοιτοι της έχοντας παρακολουθήσει 5 έτη σπουδών διαπρέπουν τόσο σαν εκπαιδευτικοί αλλά και σαν μηχανικοί.  Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι η μη αναγνώριση του πανεπιστημιακού της χαρακτήρα. Δεν νοείται σχολή 5ετους φοίτησης που παράγει εκπαιδευτικούς να μην θεωρείται ισάξια πανεπιστημίων. Επομένως η επίλυση αυτού του θέματος που για μένα προσωπικά είναι πολύ σημαντικό και η αναγνώριση της ως ισάξια των αντίστοιχων πανεπιστημίων θα της δώσει την αναγνώριση που της αξίζει τόσο από τους μελλοντικούς φοιτητές της όσο και από Μαρουσιωτες . Πιστεύω ακράδαντα πως θα πρέπει και σαν δημοτική αρχή να διασφαλίσουμε την ενίσχυση και την αναβάθμιση της ΑΣΠΑΙΤΕ !

Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με τα κοινά της περιοχής και να θέσετε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του κ. Αμπατζόγλου;

Ο λόγος που επέλεξα να ασχοληθώ με τα κοινά είναι η απαξίωση που υφίσταται τόσο η αυτοδιοίκηση όσο και η κεντρική πολιτική σκηνή.  Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την συνεχή κατρακύλα θεσμών και αξιών που καθορίζουν τις τύχες της ζωής μας. Σε ένα τόσο απαξιωμένο σύστημα δίχως να έχω το παραμικρό όφελος καθώς δουλεύω ανελλιπώς απο μικρό παιδι επέλεξα να συνδράμω δίνοντάς νέες ιδέες και φρεσκάδα στο όραμα του Θεοδώρου Αμπατζόγλου για το Μαρούσι. Πιστεύω πως τόσο σαν εκπαιδευτικός αλλά και μηχανικός έχοντας πολύ όρεξη για δουλειά θα αποτέλεσω ένα ισχυρό όπλο στην φαρέτρα του.

Τι μήνυμα θα στέλνατε στους Μαρουσιώτες ενόψει των εκλογών;

Αυτό που θέλω να το τονίσω στους δημότες μας είναι να ενημερωθούν, να μην παρασύρονται, να διαβάσουν το βιογραφικό του κάθε υποψηφίου  και να κάνουν σωστές και ψύχραιμες επιλογές. Η εμπειρία των μορφωμενων και καταξιωμένων ανθρώπων σε συνδυασμό με τους νέους επιστήμονες από όποιον κλάδο και αν προέρχονται θα αποτελέσουν το κλειδί για την επιτυχία. Θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε νέα ηλικιακά άτομα να αποδείξουν ότι θα αποτελέσουν την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία μας!

 

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για τον Μακροποδάρα Παναγιώτη – Ευάγγελο

Ο Μακροποδάρας Παναγιώτης – Ευάγγελος γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1993 , βαπτίστηκε στον ιερό Ναο του Αγίου Θωμά και είναι δημότης Αμαρουσίου. Έχει σπουδασει παιδαγωγικά στην ΑΣΠΑΙΤΕ και ταυτόχρονα είναι τελειόφοιτος εκπαιδευτικός ηλεκτρολόγος μηχανικός. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με τον τεχνολογικό τομέα καθώς επίσης και εξάμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας των νέων.  Υπηρέτησε στο σώμα έρευνας πληροφορικής (ΓΕΕΘΑ) ως τεχνικός δικτύων και υπολογιστών κατά τη στρατιωτική του θητεία. Εργάζεται σε μια απο τις μεγαλύτερες εταιρίες ηλεκτρολογικού υλικού στην Ελλάδα με ισχυρή παρουσία σε όλη την επικράτεια. Σαν χόμπι του αρέσει πολύ το μπάσκετ καθώς έπαιζε για τουλάχιστον 7 χρόνια στις Ακαδημίες του Γ.Σ.Αμαρουσίου. Είναι λάτρης της ορεινής ποδηλασίας και καθημερινά πηγαίνει βόλτες με τον σκύλο του τον Όσκαρ.

Share