Με το θερμότερο χειροκρότημα, πλατιά χαμόγελα και διακρίσεις έριξε αυλαία το 1ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θέατρου του Δήμου Αμαρουσίου

Σελίδες της λογοτεχνίας, προσωπικές ιστορίες, αλλά και κείμενα που εμπνεύστηκαν οι ίδιοι οι μαθητές «μεταμορφώθηκαν» σε θεατρικό λόγο, κίνηση, μουσική και εικόνα και παρουσιάστηκαν στο 1ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου του Δήμου Αμαρουσίου, επιστέγασμα του πρωτοποριακού προγράμματος του Δήμου Αμαρουσίου «Θεατρική Παιδαγωγία».

Τους 200 μαθητές από επτά σχολεία της πόλης που με συνταξιδιώτες τους καθηγητές τους και επαγγελματίες θεάτρου, συμμετείχαν στις οκτώ θεατρικές παραστάσεις που ανέβηκαν στη σκηνή της Νεανικής Εστίας Πολυδρόσου καταχειροκρότησε και συνεχάρη ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

«Ξεκινήσαμε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα θεατρικής αγωγής, μύησης των μαθητών μας στα μυστικά της θεατρικής τέχνης και της παραγωγής μίας θεατρικής παράστασης σε κάθε της στάδιο, και το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε. Είδαμε επί σκηνής ερασιτέχνες εφήβους να αποδίδουν με ιδιαίτερη επιτυχία τους ρόλους τους και παραγωγές που αγγίζουν τα όρια του επαγγελματισμού. Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά, τους καθηγητές που στήριξαν τις προσπάθειές τους, τους επαγγελματίες του θεάτρου για την καθοδήγηση. Διπλά συγχαρητήρια και στους μαθητές του 8ου Γενικού Λυκείου για την ειδική τιμητική διάκριση που απέσπασε η παράστασή τους “Κοινός Λόγος”» ανέφερε ο δήμαρχος Γ. Πατούλης στον χαιρετισμό του.

Από την πλευρά τους, τα παιδιά ευχαρίστησαν τον Δήμο Αμαρουσίου και τον δήμαρχο κ. Πατούλη, προσωπικά, που τους πρόσφερε το πρόγραμμα «Θεατρική Παιδαγωγία», τους καθηγητές τους, τους σκηνοθέτες και όλους όσοι συνέβαλαν στην παραγωγή των παραστάσεών του Φεστιβάλ.

Τα παιδιά και τους καθηγητές τίμησαν με την παρουσία τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημήτρης Καρλαύτης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος Επαμεινώνδας Γαρδέλης. Όλες τις παραστάσεις πλαισίωσαν οι διευθυντές των σχολείων, καθηγητές από όλα τα σχολεία της πόλης και πλήθος μαθητών και συμμαθητών των παιδιών.

Share