Σε πλειστηριασμό μικρό ακίνητο στο Μαρούσι όπου λειτουργούσε κατά το παρελθόν θερινός κινηματογράφος

Αντιμέτωπη με έναν ακόμη πλειστηριασμό βρίσκεται η «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική». Μετά τους «γυάλινους πύργους», τα οικιστικά και ξενοδοχειακά συγκροτήματα και το γήπεδο του Βοτανικού σειρά έχει ένα μικρό ακίνητο στο Μαρούσι όπου λειτουργούσε κατά το παρελθόν θερινός κινηματογράφος. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 14 Φεβρουαρίου 2024, με επισπεύδουσα την Cepal Hellas ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της “Galaxy IV Funding Designated Activity Company” ειδικής διαδόχου της Alpha Bank.

Το ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 627.735 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης και η κατάσχεση επιβλήθηκε για 15.000 ευρώ που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου Όσο για την τιμή πρώτης προσφοράς, είναι στις 280.000 ευρώ.

Το θερινό σινεμά

Στο σφυρί θα βγει ένα οικόπεδο γωνιακό που βρίσκεται στη θέση «Παράδεισος» ή «Λογοθέτη» του Δήμου Αμαρουσίου και επί της διασταύρωσης των οδών Θεοτοκοπούλου και Αιγιαλείας, μαζί με το κτίσμα που υπάρχει μέσα σε αυτό.

Το ακίνητο εντοπίζεται κατά μήκος των βασικών οδικών αξόνων της περιοχής όπου αναπτύσσονται επαγγελματικά κτίρια, κυρίως γραφεία υπερτοπικού χαρακτήρα, ενώ στο εσωτερικό οδικό δίκτυο κατοικίες.

Ειδικότερα το οικόπεδο έχει επιφάνεια 318,25τ.μ.και εντός του οικοπέδου υπάρχει διώροφο κτίσμα, επιφάνειας 110 τ.μ. το οποίο αποτελούσε τις κτιριακές εγκαταστάσεις του θερινού κινηματογράφου Agora Hellas (χαρακτήρας χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων).

Σύμφωνα με τα κτηματολογικά στοιχεία, η συγκεκριμένη ιδιοκτησία μαζί με όμορη ασκεπή ιδιοκτησία, είχαν ενιαία λειτουργία ως θερινός κινηματογράφος. Σήμερα η εν λόγω χρήση έχει αντικατασταθεί από την χρήση χώρου στάθμευσης.

Επίσης, ως πλέον πρόσφατη εγκατεστημένη χρήση στο κτίριο αναφέρεται η χρήση του ως βοηθητικός χώρος όμορου υπαίθριου χώρου στάθμευσης. Το οικόπεδο αποκτήθηκε από την «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» ενώ το κτίριο οικοδομήθηκε και ο χώρος διαμορφώθηκε για σινεμά περί το 1998.

Στην έκθεση εκτίμησης επισημαίνεται ότι το υφιστάμενο κτίσμα δεν αξιοποιεί πλήρως τον Συντελεστή Δόμησης και ότι ως βέλτιστη λύση θεωρείται η κατεδάφισή του και η ανέγερση στη θέση του, σύγχρονου κτιρίου κατοικιών σύμφωνα και με τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης.

Όσον αφορά τα «βάρη» που κουβαλάει υπάρχει προσημείωση υποθήκης για 1.000.000 ευρώ υπέρ της Alpha Bank εγγραφείσα στις 12 Ιουνίου 2009, υποθήκη υπέρ της ΔΟΥ Χολαργού για 2.500.442,16 ευρώ, εγγραφείσα στις 28 Νοεμβρίου 2022, αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της ΔΟΥ Χολαργού για 2.579.798,67 που καταχωρήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2022 καθώς και αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της “Galaxy IV Funding Designated Activity Company”, για 15.000 ευρώ, που καταχωρήθηκε στις 30 Ιουνίου 2023 και οδηγεί στον πλειστηριασμό.

Πηγή: sofokleous10.gr

Share