Ενισχύεται η αντιπυρική θωράκιση του Αμαρουσίου από την Πολιτική Προστασία του Δήμου

Το ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και η εθελοντική ομάδα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για ενδεχόμενο πυρκαγιάς και ενισχύουν την πρόληψη με περιπολίες και με όλα τα τεχνικά μέσα που διαθέτουν, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αμαρουσίου.

Σε επίπεδο προετοιμασίας και πρόληψης με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, τοποθετήθηκαν τρεις πυροσβεστικοί κρουνοί με αντίστοιχες πυροσβεστικές φωλιές, καθώς και μια δεξαμενή νερού 10 χιλιάδων λίτρων αυτόματης πλήρωσης, στην παραρεμάτια ζώνη της οδού Κορυτσάς στην περιοχή Πολυδρόσου Αμαρουσίου, ενώ επισκευάστηκε και η πυροσβεστική φωλιά στη Νέα Λέσβο.

Τα πυροσβεστικά μέσα ενισχύθηκαν, επίσης, με την απόκτηση δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων 4×4 χωρητικότητας 500 λίτρων.

Παράλληλα, οι νέοι εργαζόμενοι τρίμηνης διάρκειας στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας εκπαιδεύτηκαν σε θέματα Πυρασφάλειας και Δασοπυρόσβεσης από τα στελέχη του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού.

Άμεσα πρόκειται να τοποθετηθούν δύο επιπλέον πυροσβεστικές φωλιές στην παραρεμάτια ζώνη στην περιοχή Νέο Μαρούσι, ενώ σχεδιάζεται η τοποθέτηση δικτύου πυρόσβεσης περιμετρικά του Κτήματος Καρέλλα και σε όλα τα αλσύλλια της Νέας Λέσβου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Έχουμε θέσει σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας και τους εθελοντές μας, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος.

Η πρόληψη και η άμεση καταστολή στην περίπτωση εκδήλωση πυρκαγιάς, αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του πρασίνου. Ευχαριστούμε το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας και τους εθελοντές μας για την κατάθεση ψυχής στην προστασία της πόλης μας».

 

Share