Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αμαρουσίου

Όπως είχε ήδη δημοσιεύσει από τις 17 Οκτωβρίου το maroussi-news,  ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ και ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2019 στο Μαρούσι, μετά και από σχετική ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Αμπατζόγλου δηλώνει ότι η απόφασή του πηγάζει από την αυθόρμητη παρότρυνση εκατοντάδων φίλων και συμπολιτών του.

Ολόκληρο το κείμενο την υποψηφιότητας Θεόδωρου Αμπατζόγλου:

«Η απόφασή μου να διεκδικήσω τον δήμο Αμαρουσίου στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, πηγάζει από την αυθόρμητη και μαζική παρότρυνση εκατοντάδων φίλων και συμπολιτών. Όλοι μας αγαπάμε το Μαρούσι, ζούμε και εργαζόμαστε εδώ και επιθυμούμε να παλέψουμε συλλογικά για να κάνουμε την πόλη μας μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή και ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ στο κατώφλι της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Τα δεδομένα για την αυτοδιοίκηση αλλάζουν διαρκώς. Χρειάζεται γνώση και εμπειρία προκειμένου να αξιοποιηθούν οι καλύτερες πρακτικές από την Ελλάδα και την Ευρώπη προς όφελος των πολιτών.

Για να υλοποιήσουμε το όραμά μας, θεωρώ πολύτιμη τη συμβολή Δημοτικών Συμβούλων, διακεκριμένων πολιτών, επιστημόνων και επαγγελματιών αλλά κυρίως της Νέας Γενιάς που μαζί θα παλέψουμε για να κάνουμε το Μαρούσι την πόλη πρότυπο για το σήμερα και το αύριο όλων μας.

Όλοι εμείς που αγαπάμε το Μαρούσι, αποφασίσαμε να δώσουμε τις δυνάμεις μας, τις γνώσεις, την εμπειρία και την ενεργητικότητά μας προς όφελος των δημοτών πέρα από κομματικά στεγανά και άγονες μικρότητες.

Η δική μου διαδρομή, επαγγελματική, επιστημονική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή σε όλους. Πιστεύω ότι η πορεία του καθενός που ασχολείται με τα κοινά, πρέπει να αξιολογείται. Οι θέσεις μας, η στάση μας, οι πράξεις μας είναι η ταυτότητά μας.

Για να προχωρήσουμε με επιτυχία , θα χρειαστούμε την ενεργή συμμετοχή όλων. Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθώ με τον δήμαρχο και φίλο Γιώργο Πατούλη, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συνεργασία για την νικηφόρα πορεία προς τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Πάνω από όλα μας ενδιαφέρουν οι ΠΡΑΞΕΙΣ και το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Όλοι μαζί, με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουμε ΔΡΑΣΗ και προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι για τον τόπο μας, για την πόλη μας, για μας και τα παιδιά μας».

Λίγα λόγια για τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου

O Θεόδωρος Αμπατζόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Πήρε πτυχίο από τη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών το 1980. Εννιά χρόνια αργότερα αποφοίτησε και από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Διατηρεί φαρμακείο στο κέντρο του Αμαρουσίου. Από το 2004 έως το 2009 διετέλεσε υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και από το 2013 έως το 2015 ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ. Έχει διατελέσει Α΄ αντιπρόεδρος και γ.γ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για περισσότερα από 10 έτη. Παράλληλα, ήταν Εκπρόσωπος στο Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του και εκπρόσωπος στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων στο υπουργείο Ανάπτυξης. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΤΣΑΥ, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Επιχειρήσεων ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ για 3 έτη ενώ είναι μέλος της Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU).

Πολιτικά έχει δεσμούς με τη Νέα Δημοκρατία, έχοντας υπάρξει πολιτικός σύμβουλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Share