Και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Όπως είχε αναφέρει δημοσίευμα του maroussinews πριν λίγες ημέρες, ο Μαρουσιώτης φαρμακοποιός και πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου.

Ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Απαντώντας σε ερώτηση του παρουσιαστή αν ισχύουν οι φήμες ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ο Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Ζω στο Μαρούσι, εργάζομαι στο Μαρούσι πάρα πολλά χρόνια, αγαπάω την πόλη, η πόλη έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και θα διεκδικήσω τη δημαρχία του Αμαρουσίου». Σε νέα ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα του Γιώργου Καραμέρου, τόνισε: «Θα γίνει μια καλή εκλογική μάχη. Όλοι έχουν δικαίωμα να βάλουν (υποψηφιότητα), αλλά πιστεύω ότι οι πολίτες αποφασίζουν στο τέλος, γιατί το Μαρούσι θα πάει σε μια νέα εποχή».

Λίγα λόγια για τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου

O Θεόδωρος Αμπατζόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Πήρε πτυχίο από τη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών το 1980. Εννιά χρόνια αργότερα αποφοίτησε και από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Διατηρεί φαρμακείο στο κέντρο του Αμαρουσίου. Από το 2004 έως το 2009 διετέλεσε υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και από το 2013 έως το 2015 ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ. Έχει διατελέσει Α΄ αντιπρόεδρος και γ.γ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για περισσότερα από 10 έτη. Παράλληλα, ήταν Εκπρόσωπος στο Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του και εκπρόσωπος στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων στο υπουργείο Ανάπτυξης. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΤΣΑΥ, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Επιχειρήσεων ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ για 3 έτη ενώ είναι μέλος της Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU).

Πολιτικά έχει δεσμούς με τη Νέα Δημοκρατία, έχοντας υπάρξει πολιτικός σύμβουλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Share