5 υπέροχοι φθινοπωρινοί προορισμοί μια ανάσα από την Αθήνα

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, για να σπάσουμε τη μονοτονία του φθινοπώρου, από ένα ταξίδι-αστραπή. Αλλάζουμε παραστάσεις, ανανεωνόμαστε και επιστρέφουμε πιο κεφάτοι στη δουλειά. Η φύση το φθινόπωρο είναι υπέροχη, τα χρώματα δημιουργούν το τέλειο κάδρο για ειδυλλιακές φωτογραφίες και οι πόλεις παίρνουν μια ξεχωριστή μελαγχολία που τους πάει. Συγκεντρώσαμε για εσάς 5 πανέμορφους προορισμούς, ιδανικούς για ένα Σαββατοκύριακο μακριά από την Αθήνα, αλλά περιμένουμε και τις προτάσεις σας για ακόμα περισσότερα ταξίδια.

Ναύπλιο

All time classic και ίσως ο πιο αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων. Μόλις μια ώρα από την Αθήνα, το Ναύπλιο είναι ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο με βόλτες στα σοκάκια, μεζεδάκια και τσιπουράκια στην προκυμαία με θέα το Μπούρτζι και καφέ μέχρι το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

Χαλκίδα

Μπορεί να θυμίζει περισσότερο πόλη, όμως η Χαλκίδα είναι η ιδανική πόλη για να χαλαρώσεις. Τα ταβερνάκια πάνω στη θάλασσα, εκεί ακριβώς που ξεκινάει η άμπωτη και η παλίρροια φημίζονται για τα θαλασσινά τους, ενώ αν κάνει καλό καιρό το περπάτημα στον πεζόδρομο πάνω στη θάλασσα είναι αρκετό, για να σε κάνει να νιώσεις ότι έφτασες σε ένα νησί.

Λίμνη Ευβοίας

Ένα όμορφο χωριό με νεοκλασικά σπίτια στη βόρεια Εύβοια κοντά στην παραλία της Αγίας Άννας, δύο ώρες από την Αθήνα, είναι ο παράδεισος των αγροτουριστικών καταλυμάτων και της ηρεμίας. Βόλτες στη φύση και ψάρι πάνω στο κύμα φορτίζουν τις μπαταρίες για όλο το χειμώνα.

Αίγινα

Μπορεί να είναι νησί και να την έχουμε συνδεδεμένη με το καλοκαίρι, όμως η Αίγινα έχει πολλά παραπάνω να προσφέρει από τη θάλασσα. Το παλιό λιμάνι είναι πολύ γραφικό με πολλές καφετέριες πάνω στην προκυμαία και μαγαζάκια μέσα στα σοκάκια, ενώ βεβαίως δεν πρέπει να χάσετε και το ναό της Αφαίας, έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους αρχαίους ναούς μέσα σε ένα δάσος από πεύκα.

Γαλαξίδι

Ένας επίσης πολύ χαλαρωτικός προορισμός είναι το Γαλαξίδι με τα καλοδιατηρημένα σπιτάκια του, τα παραδοσιακά ταβερνάκια του και τις πάπιες να κολυμπούν αμέριμνες στην απάνεμη θάλασσα. Επιπλέον, δίνει το πλεονέκτημα πολλών εκδρομών στη γύρω περιοχή, όπως στην Ιτέα, τους Δελφούς και την Αράχωβα.