ΤΕΕ: Τα σχέδια για το νέο «πράσινο», βιοκλιματικό «σπίτι» του στο Μαρούσι

Ένα σύγχρονο πράσινο, βιοκλιματικό, ενεργειακά αναβαθμισμένο, κτίριο έχει σχεδιάσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) για να στεγάσει τη δραστηριότητά του, σε ιδιόκτητο οικόπεδο στο Μαρούσι.

«Είναι ευτυχής συγκυρία ότι καταφέραμε, στην επέτειο των 100 ετών του ΤΕΕ να ξεκινήσουμε τις εργασίες για το νέο μας κτίριο» ανάφερε την Τρίτη το βράδυ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός σε δημοσιογραφική εκδήλωση, συμπληρώνοντας, ότι η προσδοκία του είναι «να αποτελέσει τοπόσημο για την περιοχή».

Το ακίνητο εμβαδού 9.066 τ.μ. που αξιοποιεί το ΤΕΕ βρίσκεται συγκεκριμένα επί των οδών Λεωφόρου Κηφισίας (άνοδος) Διστόμου, Αλαμάνας και Αττικής Οδού, Δήμου Αμαρουσίου (Κόμβος Δαχτυλίδι), στη θέση «Λογοθέτη» ή «Σωρός» της Περιφέρειας του Δήμου Αμαρουσίου Αττικής, απέναντι από το διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ, μπροστά από το νοσοκομειακό συγκρότημα του Ιατρικού Κέντρου και σήμερα λειτουργεί ως πάρκινγκ.

 Για την αξιοποίηση του ακινήτου προηγήθηκε διαγωνισμός καθώς το ΤΕΕ υλοποιεί το εν λόγω έργο με τη μέθοδο της αντιπαροχής και σε συνεργασία με την Dimand και τη ΓΕΚ Τέρνα η οποία έχει αναλάβει και την κατασκευή.

Βάσει της προκήρυξης που έχει δημοσιοποιηθεί το εκτιμώμενο κατασκευαστικό κόστος και το κόστος μελετών του κτιρίου ανέρχεται σε 20,293 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ενώ το ποσοστό προσφερόμενης αντιπαροχής στο ΤΕΕ,  ανέρχεται σε 35,45% επί του Εμβαδού Αναφοράς (10.130 τ.μ. δόμησης).

Η κατασκευή του νέου «σπιτιού» του ΤΕΕ αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και να ολοκληρωθεί σε περίπου 2 χρόνια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Share