Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τον «Οίκο Τυφλών» και το «Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής»

Στο πλαίσιο συναντήσεων και ενεργειών που πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης για την προώθηση και επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων, αλλά και καίριων ζητημάτων υποδομών που απασχολούν το Μητροπολιτικό Κέντρο των Βορείων Προαστίων, επισκέφτηκε την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, τον  Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Σπύρο Σταθούλη.

Ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό τα ζητήματα του κληροδοτήματος του «Οίκου Τυφλών» όπως και του κτιρίου του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, δύο διαφορετικές υποθέσεις που όμως απαιτούν της προσοχής του Υπουργείου, δεδομένου ότι ζητείται από τον Δήμο η διάθεση προς αυτόν και εκμετάλλευσή τους αφενός για το πρώτο για κοινωνικούς σκοπούς και για το δεύτερο η απρόσκοπτη συνέχιση της αρχέγονης Μαρουσιώτικης παράδοσης της Κεραμικής Τέχνης.

Ο κ. Χατζηδάκης, σημείωσε πως θα εξεταστούν τα ζητήματα και θα εξευρεθεί μία βιώσιμη λύση προκειμένου τα δύο ακίνητα να περιέλθουν στη διαχείριση του Δήμου και να αποτελέσουν πυλώνες ανάπτυξης για κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Ο κ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Ο Δήμος Αμαρουσίου μπαίνει σε μία νέα εποχή. Βασικά θέματα υποδομών, όπως το Ρέμα Σαπφούς, και άλλα κτιριακά ζητήματα όπως ο «Οίκος Τυφλών», και το «Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής» και πολλά ακόμη που θα θέσουμε το επόμενο διάστημα, παίρνουν το δρόμο της διευθέτησης. Ο Δήμος μας, εξυγιασμένος οικονομικά, μπορεί πλέον να στοχεύσει σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα και θωράκισης της πόλης. Υποσχεθήκαμε πως το Μαρούσι θα συνεχίσει πηγαίνει ψηλά και αυτό πράττουμε.»

Share