Ο εορτασμός του Ι.Ν.Παναγίας των Βλαχερνών στον Παράδεισο Αμαρουσίου

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, επί της Λ. Κηφισίας, εορτάστηκαν την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023 «Τα Καταθέσια», η εορτή της κατα­θέσεως Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου, προς τη μνήμη της Παναγίας των Βλαχερνών της Κωνσταντινουπόλεως. Ο Μεθεόρτιος Εσπερινός δε, καθώς και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, έλαβε χώρα παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, φορέων της πόλης και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Θεοτόκου, πέριξ του Ναού, με σταθμό δέησης το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Χωματιανού, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής το θρόνο με την Ιερή Εικόνα σήκωσαν περιοδικά ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Επαμεινώνδας Γαρδέλης.

Η Θεία Λειτουργία έλαβε χώρα προεξάρχοντος του π. Τιμόθεου, και λοιπών του Ιερού Κλήρου της Ενορίας, ο οποίος κήρυξε το Θείο λόγο αναφερόμενος στα εγκαίνια του ναού που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της ίδιας ημέρας, αλλά και στην έννοια της μετάνοιας που αυτά συμβολίζουν. Τέλος ευχαρίστησε όλη τη Δημοτική Αρχή και πρωτίστως τον Δήμαρχο της πόλης, στον οποίον, εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, προσέφερε ευχαριστήριο δώρο για την ανιδιοτελή προσφορά και ουσιαστική στήριξή του στον Ιερό Ναό.

Μετά το πέρας των τιμητικών εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τον πρόσφατα όμορφο διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο, πλησίον του νεόκτιστου, από πέτρα και μάρμαρο βυζαντινού ρυθμού Ναού, ανταλλάσοντας συγχρόνως ευχές και χειραψίες με τους παριστάμενους στο Ναό.

Στη μεγαλοπρεπή εορτή του Ναού της Παναγίας των Βλαχερνών παρευρέθησαν ακόμη οι:

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Δήμητρα Ρώτα, Αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Σπύρος Σταθούλης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αντιπρόεδρος ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη,

Μέλη Επιτροπών του Δήμου Ιωάννα Αμαξηλάτη, Κατερίνα Σκιντζού, καθώς και η Ειρήνη Χαϊδή.

Share