Την Κυριακή των Βαΐων το ψάρι έχει την τιμητική του

Την Κυριακή των Βαΐων γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ και παρά το γεγονός ότι είναι Σαρακοστή, το ψάρι επιτρέπεται. Το maroussi – news.gr σας παρουσιάζει πως να μαγειρέψετε σήμερα τσιπούρα στον φούρνο με δεντρολίβανο.
Υλικά

1 τσιπούρα ενός κιλού
4 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
4 φύλλα δάφνης
1 λεμόνι
Χοντρό αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 240 βαθμούς
  • Βάλτε την τσιπούρα σε ένα ταψί
  • Αλατίστε την με χοντρό αλάτι, στις δύο πλευρές και στην κοιλιά
  • Ρίξτε άφθονο φρεσκοκομμένο πιπέρι παντού
  • Βάλτε την να ψηθεί για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Κόψτε το λεμόνι σε φετούλες και καλύψτε την τσιπούρα με τα κλωνάρια δεντρολίβανο, τη δάφνη και το λεμόνι
  • Ξαναβάλτε την στον φούρνο και αφήστε να ψηθεί για 20 λεπτά -ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι περισσότερο, θα ξεραθεί
  • Γυρίστε την από την άλλη πλευρά, στο μέσον του ψησίματος

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: iefimerida.gr

Share