Μίμης Φωτόπουλος: το θερινό σινεμά στο Μαρούσι που έχει αφήσει ιστορία

Το καλοκαίρι δεν έρχεται στο Μαρούσι αν δεν ανοίξει ο Δημοτικός Θερινός κινηματογράφος «Μίμης Φωτόπουλος». Σε έναν όμορφο χώρο πράσινου, το αγαπημένο μας σινεμά μοιάζει να αφήνει απέξω το θόρυβο και τα άγχη της πόλης. Όντας το μοναδικό καλοκαιρινό σινεμά στο Μαρούσι, έχει σημαδέψει τα χρόνια μας και σίγουρα δεν υπάρχει Μαρουσιώτης που να μην κοιτάει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα με τις ταινίες τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Αν το θερινό σινεμά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ελληνικό καλοκαίρι, ο δημοτικός κινηματογράφος «Μίμης Φωτόπουλος» είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το καλοκαίρι στο Μαρούσι.

Πρωτοάνοιξε πριν 23 χρόνια, το 1995 και προσέλκυσε αμέσως τον κόσμο του Αμαρουσίου χάρη σε δύο αχτύπητα χαρακτηριστικά του: τον όμορφο χώρο του και τις πολύ καλές τιμές του. Ακόμα και σήμερα, η τιμή του εισιτηρίου παραμένει χαμηλή (6€) σε σχέση με τα υπόλοιπα σινεμά της Αθήνας. Και μάλιστα αυτό χωρίς να υστερεί στις ταινίες, αφού όλο το καλοκαίρι παίζονται τόσο ταινίες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου όσο και μεγάλα blockbusters πρώτης προβολής.

Το όνομά του ο κινηματογράφος το αφιερώνει στο μεγάλο ηθοποιό, λογοτέχνη και ζωγράφο Μίμη Φωτόπουλο, ο οποίος έζησε πολλά χρόνια της ζωής του και πέθανε στο Μαρούσι το 1986. Μια σημαντική παρουσία για την έβδομη τέχνη που τίμησε το προάστιό μας και έδωσε το όνομά του σε αυτή τη γλυκιά όαση καλοκαιρινής ψυχαγωγίας και νοσταλγικών αναμνήσεων.

 

Share