Κοντά στους εθελοντές αιμοδότες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου στην έναρξη της διήμερης εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Αμαρουσίου

Στηρίζοντας τη διάδοση του μηνύματος για τη σπουδαιότητα της προσφοράς αίματος στο συνάνθρωπο και στη ζωή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου βρέθηκε κοντά στους εθελοντές αιμοδότες, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κατά την 1η ημέρα της διήμερης εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023.

Η εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιεί για 43η φορά ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), συνεχίζεται και την Τρίτη 20 Ιουνίου, από τις 9:00 έως τις 14:30, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην έναρξη της 43ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:
«Αφιερώνουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας και προσφέρουμε τη ζωή σε όσους συμπολίτες μας χρειάζονται μετάγγιση αίματος, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη μας.
Ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες κάθε ηλικίας για το πολύτιμο δώρο αυτό της ζωής και ευχόμαστε η πράξη τους να γίνει παράδειγμα για ακόμη περισσότερους εθελοντές αιμοδότες».

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Παράλληλα, με την Αιμοδοσία πραγματοποιείται ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Share