Μαθητές και μαθήτριες του Αμαρουσίου βοήθησαν στη συγκομιδή των ελιών από το πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών

Στη συγκομιδή των ελιών από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στο πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών στο Μαρούσι, προχώρησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με τη Δημοτική  Επιτροπή Παιδείας και τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Νέου Αμαρουσίου. Στο τριήμερο λιομάζωμα συμμετείχαν οι μαθητές/τριες του 15ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μάζεμα της ελιάς, να εκπαιδευτούν στον τρόπο συγκομιδής και να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με το δέντρο της ελιάς. 

Η σοδειά του λαδιού θα δοθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να διανεμηθεί σε οικογένειες της πόλης που έχουν ανάγκη.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας ζωής Γιάννης Ιωαννίδης εξέφρασε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στον Πρόεδρο Δημήτρη Σταμέλο και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νέου Αμαρουσίου για την καθοδήγηση, στον ελαιοπαραγωγό, το Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Παιανίας Θανάση Μιχαλόπουλο για το έργο της εκπαίδευσης των μαθητών πριν την συγκομιδή και στην Μαρουσιώτισσα ελαιοπαραγωγό Άννα Αλεξίου για την αμέριστη υποστήριξή της.
Ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε επίσης ότι «οι δράσεις συγκομιδής του ελαιοκάρπου θα συνεχισθούν και από τα δέντρα που βρίσκονται σε άλλους κοινόχρηστους χώρους με τη συνδρομή των μαθητών από τα σχολεία που βρίσκονται πλησίον σε αυτούς τους χώρους.
Είναι μία δράση που έχει εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς το λάδι που παράγεται θα καλύψει ανάγκες ευάλωτων συμπολιτών μας.» 

Στη δράση συμμετείχε και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ελένη Λέκκα.   

     

Share