Γ.Σ. Αμαρουσίου: Ένας σύλλογος με μακρά ιστορία και δεκάδες διακρίσεις

Ένας σύλλογος που ξεχωρίζει στο Μαρούσι και μετρά δεκαετίες λειτουργίας είναι ο Γυμναστικός Σύλλογος Αμαρουσίου.  Ιδρύθηκε το 1896 και πρόκειται για τον τέταρτο παλαιότερο εν ενεργεία αθλητικό σύλλογο στην Ελλάδα.

Ο Γ.Σ. Αμαρουσίου ξεκίνησε διατηρώντας τμήματα στίβου ωστόσο στην πορεία ανέπτυξε και άλλα τμήματα όπως το μπάσκετ αντρών, το μπάσκετ των γυναικών και το ποδόσφαιρο.

Η αντρική ομάδα μπάσκετ 


Το μπάσκετ αντρών αποτελεί και το τμήμα που έχει αποσπάσει τις περισσότερες πανελλήνιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις. Φέτος η ομάδα του Αμαρουσίου παίζει στην Α2 και σύμφωνα με τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Κώστα Κεραμίδα, στο maroussi –news.gr, στόχος για τη φετινή χρονιά είναι η παραμονή στην κατηγορία. «Η ομάδα αυτή στηρίζεται ως επί το πλείστον σε νεαρούς παίκτες που έχουν όρεξη και ενέργεια και προπόνηση με την προπόνηση βελτιώνονται, αλλά ακόμα στερούνται εμπειρία» υπογράμμισε ο κ.Κεραμίδας και πρόσθεσε  «Αυτό είναι ταυτόχρονα και πλεονέκτημα και μειονέκτημα. Θεωρούμε ότι σε βάθος χρόνου θα γίνουμε όλο και καλύτεροι καθώς οι παίκτες μας θα αποκομίσουν περισσότερες εμπειρίες».

Οι Ακαδημίες του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου

Ο σύλλογος διαθέτει επίσης ακαδημίες αγοριών και κοριτσιών τόσο στο μπάσκετ όσο και τον στίβο και απαριθμεί συνολικά 200 παιδιά. Όλοι οι προπονητές της ακαδημίας είναι διπλωματούχοι Γυμναστικής Ακαδημίας. Όραμα της διοίκησης του Συλλόγου είναι σε βάθος δεκαετίας οι ανδρικές και γυναικείες ομάδες μπάσκετ και στίβου να απαρτίζονται ως επί το πλείστον από Μαρουσιωτάκια τα οποία και θα δείχνουν τον δρόμο στις νέες γενιές.

Άρωμα γυναίκας στον Γ.Σ. Αμαρουσίου 

Ο αθλητισμός είναι και γυναικεία υπόθεση και ο σύλλογος διαθέτει επίσης στο μπάσκετ τμήματα παγκορασιδών, κορασίδων και γυναικείο. Συγκεκριμένα το γυναικείο αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑ και σύμφωνα και με την προπονήτρια Πηνελόπη Γιακουμάτου φέτος θα τερματίσει στην 3η θέση. «Προοπτικές εξέλιξης φυσικά και υπάρχουν. Πέρυσι το γυναικείο τμήμα της ομάδας μας δεν υπήρχε και φέτος συγκροτήθηκε ομάδα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Από εκεί και πέρα θα δουλέψουμε πάνω στις παίκτριες που έχουμε και θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε τη νέα χρόνια μία καλή και ανταγωνιστική ομάδα» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Οι διακρίσεις των αθλητών του στίβου 

Κώστας Γαλανόπουλος

Στον στίβο υπάρχουν συνολικά 80 παιδιά. H σεζόν φέτος για τον στίβο ξεκινά από τον Ιανουάριο και διαρκεί έως τον Ιούνιο του 2019. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι ο ΓΣΑ κατάφερε να βρίσκεται στην καλύτερη πανελλήνια κατάταξη του ΣΕΓΑΣ.

Διακριθέντες της περσινής περιόδου σε ατομικό επίπεδο είναι ο Δημήτρης Τσάκαλος, ο οποίος είναι πρωταθλητής Ελλάδος στα 5 χιλιόμετρα εφήβων, η Ειρήνη Τσουπάκη, τρίτη πανελληνιονίκης γυναικών, ο Κώστας Γαλανόπουλος πρωταθλητής Ελλάδος στα 10 χιλιόμετρα δρόμου, η Ιουλία Παναγιωτοπούλου 8η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών στα 10 χιλιόμετρα, ο Χένρυ Σάττον 4ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων στα 3000 μέτρα και ο Παναγιώτης Δούκας 7ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών κλειστού στίβου στα 400 μέτρα.

Επίσης στη σκυτάλη παίδων ο ΓΣΑ κατέλαβε την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων που διεξήχθη στην Κατερίνη με τους Κατσίκα Στέφανο, Σταυραετό Στάθη, Λαμπρογιώργο Ευάγγελο και Κοράκη Γιώργο.

Τα τελευταία τρία χρόνια γενικός έφορος του τμήματος είναι ο Στέλιος Ιατρίδης και αρχηγός του τμήματος ο Γιώργος Τσαλτάκης

Το μήνυμα του Προέδρου Κώστα Κουτσούκου

Ο Πρόεδρος του Γ.Σ. Αμαρουσίου Κώστας Κουτσούκος εύχεται από την πλευρά του η νέα χρονιά να είναι εποικοδομητική με νίκες και επιτυχίες για όλα τα τμήματα του Γ.Σ. Αμαρουσίου.

To maroussi-news.gr ευχαριστεί τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας του Γ.Σ. Αμαρουσίου, Δημήτριο Κουμπιά, για τις πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό που παρείχε προκειμένου να ολοκληρωθεί το ρεπορτάζ.

Share