Μπάσκετ: Ο coach Μπουγάδης μας μιλάει για τη μεγάλη επιτυχία του Εφηβικού τμήματος του Γ.Σ. Αμαρουσίου

Το εφηβικό τμήμα μπάσκετ του Γ.Σ. Αμαρουσίου έγραψε ιστορία, καθώς πανηγύρισε την άνοδο στην Β Κατηγορία ΕΣΚΑ παραμένοντας μάλιστα αήττητο για 19 αγώνες! Το maroussi-news επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδας Ιωάννη Μπουγάδη ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα στη μεγάλη αυτή επιτυχία.

“Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η προσπάθεια των παιδιών ανταμείφθηκε. Τα παιδιά ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές και αξίζουν όλα τα εύσημα. Ήταν προσηλωμένα στο στόχο, δουλέψανε σκληρά και δικαιώθηκαν”.

“Είναι αξιοσημείωτο ότι ξεκινήσαμε τη χρονιά με 3-4 παιδιά και σιγά-σιγά χτίστηκε η ομάδα, ενσωματώθηκαν και άλλοι αθλητές ώσπου φτάσαμε τους 19. Και το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι ακόμα και τα μέλη της ομάδας που έμεναν εκτός αποστολής, ερχόντουσαν στο γήπεδο για να στηρίξουν την προσπάθεια των συμπαικτών τους.”

Όταν ρωτήσαμε τον coach Μπουγάδη για τη σπουδαία παράδοση και ιστορία που έχει το τμήμα μπάσκετ του Αμαρουσίου και πόσο σημαντικές είναι οι υποδομές, εκείνος απάντησε:

“Είναι πολύ σημαντικό. Οι άνθρωποι εδώ έχουν δώσει αγάπη στις ακαδημίες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 200 παιδιά στις Ακαδημίες του Αμαρουσίου. Στόχος είναι να ξαναγίνει το Μαρούσι ανταγωνιστικό και να βγάζει παίκτες από τις υποδομές του”.

Όσον αφορά τη δυσκολία ενός παιδιού να συνδυάσει το διάβασμα με το μπάσκετ, ο coach τόνισε:

“Αυτό που επισημαίνω εγώ πάντα είναι πρώτα απ’όλα το σχολείο. Μετά το διάβασμα έρχεται το μπάσκετ. Ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος για το παιδί, μια πολύ σημαντική εκτόνωση, αλλά προτεραιότητα είναι πάντα το σχολείο”.

Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και στο προπονητικό επιτελείο για την τρομερή χρονιά και αναμένουμε περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον!

Share