«Περιήγηση στην Αρχιτεκτονική Κληρονομιά του Αμαρουσίου» στις 1 & 2 Απριλίου 2023

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου κ. Νικόλαος Πέππας προσκαλούν τους δημότες σε μία νέα Πολιτιστική Διαδρομή το Σάββατο 1 & Κυριακή, 2 Απριλίου 2023, ώρα 10:00 π.μ. Μία περιήγηση σε ήσυχους δρόμους της πόλης μας, όπου συναντά κανείς παλιά αρχοντικά και εξοχικές επαύλεις, που  θυμίζουν το δημοφιλές θέρετρο που ήταν κάποτε το Μαρούσι. Μία περιήγηση σε αντιπροσωπευτικά δείγματα της τοπικής Αρχιτεκτονικής, που διατηρεί στοιχεία τόσο της παραδοσιακής όσο και της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής.

Είναι δεκατρείς βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί ναοί και περί τα τριάντα πέντε ακόμη κτίρια στο Μαρούσι, χαρακτηρισμένα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ και του ΥΠΕΝ ως νεότερα μνημεία ή ως διατηρητέα, που κρατούν την αρχιτεκτονική μνήμη ζωντανή στον αστικό ιστό της σύγχρονης πόλης.

Δέκα από αυτά τα κτίρια θα επισκεφτούμε το Σάββατο και την Κυριακή, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές», που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.

Η Περιήγηση θα ξεκινήσει από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη και ύστερα από μία περιπατητική διαδρομή στους πεζόδρομους της περιοχής, με σύντομη παρουσίαση επιλεγμένων διατηρητέων κτιρίων, θα επισκεφτούμε το νέο Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΡΤΕΜΙΣ, που πρόσφατα ανακαινίστηκε από τον Δήμο μας. Η διαδρομή θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων, με παρουσίαση του ιστορικού κτιρίου της  Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης» και του υπό αναστήλωση κτιρίου της οδού Αρκαδίου (βίλλα Λουμίδη).

Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Βορέειος Βιβλιοθήκη (Στεφ. Δραγούμη 9, Μαρούσι) στις 10:00 π.μ.

Η συμμετοχή στην Πολιτιστική Διαδρομή είναι δωρεάν.

Περιορισμένος Αριθμός Συμμετοχών

Δηλώσεις συμμετοχής:
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ)
κα Ρούλα Ρέππου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας
τηλ. 2108056314, εσωτ.219
e-mail:  keda@maroussi.gr

Share