Για ελλείψεις σε υποδομές στο 3ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου αναφέρει ότι ενημερώθηκε από συναδέλφους νηπιαγωγούς του 3ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου για ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κτηριακά προβλήματα και ελλείψεις σε υποδομές που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, αυτή τη στιγμή χρειάζεται η άμεση τοποθέτηση μίας νηπιαγωγού για το τμήμα ένταξης και δύο νηπιαγωγών παράλληλης στήριξης από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Άθλησης και τη δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, ενώ το νηπιαγωγείο αντιμετωπίζει έντονα κτηριακά προβλήματα στο κτήριο του παραρτήματός του, που στεγάζεται στο ισόγειο πολυκατοικίας στο Μαρούσι, έχοντας ελλιπή φωτισμό και εξαερισμό, καθώς και πολλές κακοτεχνίες στις κτηριακές του υποδομές, επικίνδυνες για τα νήπια που φοιτούν σε αυτό. Από το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο λείπουν ακόμα και οι στοιχειώδεις Η/Υ και εκτυπωτές από το παράρτημά του, ενώ υπάρχει έλλειψη ακόμα και γραφικής ύλης, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί.

«Όλα αυτά αποτελούν αποτέλεσμα της εγκατάλειψης στην οποία έχει καταδικαστεί η Δημόσια Εκπαίδευση από την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ, αλλά και της ολιγωρίας της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου σε ό,τι αφορά την ανέγερση σχολικών κτηρίων, τα οποία λείπουν από την πόλη του Αμαρουσίου, αφού εδώ και πάνω από 20 χρόνια δεν έχει χτιστεί κανένα νέο σχολικό κτήριο στο Μαρούσι, παρά την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης από το 2018 και μετά» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, ο οποίος και καλεί τους αρμόδιους (Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας – Δήμο Αμαρουσίου) να επιληφθούν άμεσα της επίλυσης των προβλημάτων του 3ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου.

Share