Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την οστεοπόρωση στο Δήμο Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση δωρεάν προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Η δράση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς πάνω από 80 άτομα κάθε ηλικίας εξετάστηκαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, υπό την ιατρική επίβλεψη της ενδοκρινολόγου κας Αντωνίας Κάπελα. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης σημείωσε:
«Συγχαίρουμε όλους όσοι συνέβαλαν να διεξαχθεί με επιτυχία ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την οστεοπόρωση σε δεκάδες πολίτες του Αμαρουσίου. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας αποτελεί για τη Διοίκησή μας υψηλή προτεραιότητα. Με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε μέσω των κοινωνικών δομών μας και σε συνεργασία με άλλους φορείς θα συνεχίσουμε την ενημέρωση και τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο, με στόχο τη διατήρηση και την προαγωγής της υγείας των συμπολιτών μας.»

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Στέφανος Τσιπουράκης, υπεύθυνος της δράσης υπογράμμισε:
«Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας (7 Απριλίου) ο Δήμος Αμαρουσίου ως μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και στο πλαίσιο των δράσεων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα πραγματοποίησε έλεγχο οστεοπόρωσης προς αποφυγή των επιπλοκών της νόσου, όπως κατάγματα, μυοσκελετικά προβλήματα, κ.α. που επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα ζωής. Ευχαριστούμε το Σύλλογο Πεταλούδα, την επικεφαλής ιατρό ενδοκρινολόγο Αντωνία Κάπελα και το προσωπικό του Δήμου για τη συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης.»     

 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την αρχική ευαισθητοποίηση και την προσέλευση του κόσμου. Βασικό στόχο του Δικτύου αποτελούσε πάντοτε η πρόληψη και προαγωγή της υγείας και για το λόγο αυτό, με τους συνεργάτες μας στο Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Δήμο Αμαρουσίου, στην προκειμένη περίπτωση, διοργανώνουμε δωρεάν μετρήσεις για όλους. Βάζουμε πάνω από όλα την υγεία και την ευημερία όλων των πολιτών και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό».


Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

Share