Γνωρίζατε ότι στον Δήμο Αμαρουσίου λειτουργεί Κοινωνικό Φαρμακείο;

Το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου Αμαρουσίου και αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.  Οι υπηρεσίες του παρέχονται μέσα από την Πράξη  «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αμαρουσίου»  η οποία εντάχθηκε στο Ε.Π. «Αττική  2014 – 2020» με δικαιούχο το Δήμο Αμαρουσίου.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί ισχυρό κρίκο μιας αλυσίδας κοινωνικών δομών αλληλεγγύης, με σκοπό να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή του Δήμου Αμαρουσίου. Παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια φαρμακευτική περίθαλψη και ιατροφαρμακευτικά αναλώσιμα σε ανασφάλιστους, άπορους, και μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου.

Μέσα από τη λειτουργία του, άποροι, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, άστεγοι, άτομα που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν δωρεάν τα φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία τους, κατόπιν ιατρικής συνταγής.

Το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο συνεργάζεται στενά με το Δημοτικό Κοινωνικό Πολυϊατρείο για τη συνταγογράφηση φαρμάκων από τους εθελοντές ιατρούς, για τους δικαιούχους του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου.

Η χορήγηση φαρμάκων πραγματοποιείται αποκλειστικά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, Δευτέρα έως και Παρασκευή 8:00 – 16:00, στα τηλέφωνα 213-20.31.915 – 936, και στεγάζεται επί της οδού Παλαιολόγου 9 (3ος όροφος), στο Μαρούσι (koinonikofarmakeio@maroussi.gr).

Share