Το πρώτο εργοστάσιο της «ΗΒΗ» στο Μαρούσι

Το 1926, ο Νίκος Παναγόπουλος δημιούργησε μία μικρή βιομηχανία αναψυκτικών στο Μαρούσι. Την ονόμασε ΗΒΗ για να θυμίζει τη μικρή χαριτωμένη θεά που δρόσιζε τους Ολύμπιους θεούς με το νέκταρ της. Έτσι και η μικρή αρχικά επιχείρηση, ξεκίνησε να δροσίζει τους κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου και σταδιακά όλους τους Αθηναίους με τη Σόδα και την Γκαζόζα ΗΒΗ.

Χρονολογικοί σταθμοί στην ιστορία της ΗΒΗ υπήρξαν οι δεκαετίες του 50 και του 60, όπου ξεκινάει η παραγωγή της πορτοκαλάδας ΗΒΗ, με και χωρίς ανθρακικό, ενώ λίγα χρόνια αργότερα κυκλοφορεί για πρώτη φορά και η λεμονίτα.

Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, με την εξαγορά στο Λουτράκι του εργοστασίου εμφιαλώσεως του φημισμένου νερού πηγής Καραντάνη και με τη δημιουργία των εγκαταστάσεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η ΗΒΗ διαμορφώθηκε σε μια ολοκληρωμένη επιχείρηση. To 1990, η Ήβη μεγάλωσε την οικογένειά της, μπαίνοντας και στην κατηγορία των χυμών.

Σήμερα, η Η PepsiCo-HBH είναι θυγατρική εταιρεία της Pepsico και αποτελεί την εξέλιξη της εταιρείας ΗΒΗ Παναγόπουλος.

 

 

Share