Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πολυτελή Ι.Χ.

Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, το οποίο προχώρησε σε εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα και μηχανές μεγάλου κυβισμού από διάφορες περιοχές της Αθήνας (Θησείο, Άγιο Δημήτριο, Γλυφάδα, Μαρούσι) και το Λουτράκι και στη συνέχεια είτε τα μεταπουλούσε, είτε τα «έκοβε» για ανταλλακτικά.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στα Άνω Λιόσια, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και αστυνομικών σκύλων, δύο Έλληνες, ηλικίας 33 και 37 ετών, για κλοπές πολυτελών οχημάτων και μηχανών μεγάλου κυβισμού. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις συνεργοί τους, ηλικίας 29, 36, 51 και 59 ετών.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση των Νόμων περί Όπλων και περί Τελωνειακού Κώδικα.

Οι αστυνομικοί του Τ.Α. Αμαρουσίου μάζευαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση της σπείρας, σχηματίζοντας εικόνα για την εγκληματική ομάδα και τον ρόλο που είχε καθένας από τους δράστες. Συγκεκριμένα ο 33χρονος, μαζί με συνεργούς του, προέβαινε από τον περασμένο Ιούλιο σε κλοπές πολυτελών οχημάτων, κυρίως μεγάλης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας (BMW), καθώς και μηχανών μεγάλου κυβισμού. Για τη διάρρηξη των οχημάτων χρησιμοποιούσαν ειδικό εξοπλισμό παράκαμψης του συστήματος ασφαλείας (immobilizer ). Τα κλεμμένα αυτοκίνητα είτε μεταφέρονταν σε χώρους ιδιοκτησίας του 37χρονου, είτε κατέληγαν στην επιχείρηση επισκευής και ανταλλακτικών οχημάτων που διατηρούσαν ο 59χρονος μαζί με τον 51χρονο, στις Αφίδνες.

Από τις έρευνες σε οικίες, χώρους και αποθήκες, κατά τη διάρκεια των οποίων συμμετείχε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με την παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

-Δεκατρία αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα.

-Τρεις εξωλέμβιες μηχανές.

-Δεκαπέντε μη αυτοκινούμενα οχήματα.

-Πλήρης εξοπλισμός παράκαμψης συστημάτων ασφαλείας αυτοκινήτων.

-Πλήθος εξαρτημάτων διαφόρων οχημάτων.

-Τρία κυνηγετικά όπλα.

-Δύο πιστόλια.

-Μεταλλικοί ράβδοι, σιδερογροθιές, μαχαίρια και φυσίγγια

-Διαρρηκτικά εργαλεία.

-Το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων τέσσερα αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες από διάφορες περιοχές της Αττικής (Θησείο, Άγιο Δημήτριο, Γλυφάδα, Μαρούσι και Αθήνα) και το Λουτράκι, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

 

Share