Όταν τρεις σύλλογοι του Αμαρουσίου συνεργάζονται για το καλό της περιοχής!

Ο Σύλλογος Πολυδρόσου, ο Σύλλογος Νέου Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Ρεματιάς συνεργάστηκαν και κατάφεραν να πετύχουν τον σκοπό τους. Στις 18 Απριλίου έστειλαν κοινή επιστολή με καταγγελία για εναπόθεση μπάζων και επίστρωσή τους στην έκταση των περίπου 10 στρεμμάτων στη συμβολή της οδού  Φραγκοκκλησιάς με την Λ. Πεντέλης. Μετά την περέμβαση των συλλόγων ο εργολάβος ο εργολάβος που είχε τοποθετήσει αυτά τα μπάζα τελικά τα απομάκρυνε και ο χώρος έχει αποδοθεί στην αρχική του μορφή.

Όπως αναφέρει στο μπλοκ του ο Σύλλογος Πολυδρόσου το θέμα ήταν υπό παρακολούθηση από πολύ καιρό και όταν έγινε φανερό ότι δεν ήταν προσωρινή απόθεση και ότι άρχισε να  διαστρώνει τα μπάζα επί τόπου, δραστηριοποιήθηκαν άμεσα και οι 3 σύλλογοι.

Όπως επισημαίνεται κάθε εργολάβος είναι υποχρεωμένος  να αποθέτει τα προϊόντα εκσκαφών σε νόμιμο χώρο απόθεσης, για τον οποίο υπάρχει σχετική άδεια. Αυτός είναι και ο λόγος που ο συγκεκριμένος τα μάζεψε χωρίς δεύτερη κουβέντα μόλις εντοπίστηκε (εργολάβος του ΟΤΕ, που εγκαθιστά οπτικές ίνες στο Χαλάνδρι), για να γλυτώσει από τις νόμιμες κυρώσεις.

Η επόμενη δράση, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι 3 σύλλογοι, είναι η κοινή ανάπλαση και δεντροφύτευση του χώρου των 10 στρεμμάτων που ιδιοκτησιακά ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, ένα μικρό μέρος του στο Δημόσιο, στους Δήμους Αμαρουσίου και Χαλανδρίου και στην πρόσοψη του στην Λ. Πεντέλης σε ιδιώτες.

Share