ΣΠΑΠ: Το σώμα δράσης που προστατεύει τα βόρεια προάστια

Ο ΣΠΑΠ, αποτελεί ένα σώμα δράσης που προστατεύει τα βόρεια προάστια από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές, ενώ διοργανώνει εθελοντικές δράσεις αναδάσωσης, καθαρισμών και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Μάλιστα, είχε σημαντική συμβολή και στην κατάσβεση και έγκαιρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Παρασκευή στο κτήμα Καρέλλα στο Μαρούσι. Εθελοντές έσπευσαν στο σημείο άμεσα και συνέδραμαν τα μέγιστα, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση, μαζί με τους εθελοντές του Αγίου Στεφάνου, της Άνοιξης, του Αμαρουσίου, της Πεντέλης και των Βριλησσίων.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση και Προστασία του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) ιδρύθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1992 από τους δήμους Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Βριλησσίων, Μελισσίων και τις κοινότητες Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Εκάλης.

Σταδιακά προστέθηκαν και άλλα μέλη ώστε το 2010 ο Σύνδεσμος έφτασε να αριθμεί 23 δήμους και κοινότητες. Το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού σήμερα απαρτίζουν 12 Δήμοι της Αττικής, μετά και τις αλλαγές του αυτοδιοικητικού χάρτη με τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων που προώθησε η εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».

Συγκεκριμένα, τον απαρτίζουν οι εξής 12 δήμοι:

Δήμος Αμαρουσίου

Δήμος Βριλησσίων

Δήμος Γαλατσίου

Δήμος Διονύσου

Δήμος Κηφισιάς

Δήμος Μαραθώνα

Δήμος Παλλήνης

Δήμος Πεντέλης

Δήμος Πεύκης – Λυκόβρυσης

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου

Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις του ΣΠΑΠ, καθώς και για τις συμβουλές πρόληψης που προσφέρει στους πολίτες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του:

https://spap.org.gr/

Πληροφορίες

Διοίκηση: Δημαρχείο Αμαρουσίου

Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Δημητρίου Μόσχα

Τηλέφωνο: 2132038291 & 2132038292

24ωρη τηλεφωνική γραμμή ανάγκης και εξυπηρέτησης: 1566

 

Share