Πως να γίνω καλύτερος άνθρωπος το 2019

Η αλλαγή της χρονιάς είναι πάντα μια ιδιαίτερη περίοδος. Εκτός από το εορταστικό κλίμα, τα πολύχρωμα φώτα και τη διασκέδαση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, καλούμαστε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να οριοθετήσουμε τις ζωές μας σε αυτή την τεχνητή επανεκκίνηση του έτους.

Ένα κομμάτι αυτών των σκέψεων περιλαμβάνει τα όνειρα, τους στόχους και τις φιλοδοξίες μας για το μέλλον και ένα άλλο αφορά την ανασκόπηση και την αυτοκριτική μας για το παρελθόν.

Στην προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για την κοινωνία στην οποία ζούμε, θα πρέπει να βελτιωθούμε και να προσπαθήσουμε όλοι παραπάνω. Άλλωστε, για να αλλάξουμε τον κόσμο, την πόλη μας ή και τη γειτονιά μας, πρέπει να ξεκινήσουμε από εμάς τους ίδιους.

Να λοιπόν μερικά πράγματα που θα προσπαθήσω να εφαρμόσω το 2019 για να γίνω καλύτερος πολίτης και καλύτερος άνθρωπος.

Να συνομιλώ με περισσότερους συνανθρώπους μου

Λίγο η πίεση της καθημερινότητας, λίγο η εμμονή με τις οθόνες, μας έχουν αποξενώσει από τους γύρω μας. Ας προσπαθήσουμε να μιλάμε και να ενδιαφερόμαστε για περισσότερους ανθρώπους γύρω μας.

Να διαβάζω περισσότερα βιβλία

Ακούγεται κλισέ, αλλά δεν είναι. Ζούμε σε μια εποχή με πολλούς αντιπερισπασμούς και «άχρηστες» πληροφορίες. Καλό θα ήταν να διαβάζουμε περισσότερο και να απελευθερώνουμε το πνεύμα μας.

Να περνάω ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου

Όχι μόνο στις γιορτές και τα τραπέζια. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα και πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα όσο περισσότερο μπορούμε.

Να ταξιδέψω

Η αλλαγή παραστάσεων και οι νέες εμπειρίες είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ζωντανοί και να γεμίζουμε με όρεξη για το μέλλον. Ας μην το αφήνουμε για αργότερα και για όταν είμαστε πιο άνετα οικονομικά. Ίσως να μην έρθει ποτέ η μέρα που θα το πούμε αυτό.

Να φροντίσω το περιβάλλον

Από το να κάνουμε σωστή ανακύκλωση μέχρι να αποκτήσουμε οικολογικές και «πράσινες» συνήθειες, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να διορθώσουμε όσον αφορά τη σχέση μας με το περιβάλλον.

Να μάθω κάτι καινούργιο

Μια καινούργια ασχολία, ένα καινούργιο χόμπι, θα μας αναζωογονήσει. Αξίζει να αφιερώσουμε έστω και μια με δυο ώρες την εβδομάδα σε κάτι καινούργιο. Μια ξένη γλώσσα, ένα μουσικό όργανο, ένα άθλημα ή μια τέχνη!

Να εξετάζω τις άλλες οπτικές γωνίες

Όσο μεγαλώνουμε τείνουμε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί με τους άλλους και πιο πεισματάρηδες με τη δική μας άποψη. Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω να ακούσουμε και άλλες γνώμες πριν καταφύγουμε στην «τυφλή» κριτική. Ίσως μάθουμε και κάτι που δεν περιμέναμε.

Να μοιράζομαι

Όσες δυσκολίες και αν περνάμε, υπάρχουν άνθρψποι πολύ κοντά μας που περνάνε δυσκολότερα. Ας μοιραστούμε τη χαρά της προσφοράς και ας δώσουμε περισσότερη αγάπη (δε χρειάζεται πάντα να είναι υλική).

Να μη ξεχνώ πόσο μικρή είναι η ζωή

Η ζωή είναι μικρή και είναι μόνο μία. Μια στο τόσο αξίζει να κάνουμε ένα βήμα πίσω από την πολυάσχολη και πιεστική ρουτίνα μας για να αναγνωρίσουμε και να δώσουμε αξία στους ανθρώπους και τις στιγμές που μετράνε πραγματικά.

Καλή χρονιά σε όλους!

 

Share