Πρωταθλητής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο σάλας ο Δούκας!

Το ήθελε, το άξιζε, το πήρε. Η ομάδα του Δούκα κέρδισε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το πρωτάθλημα Stoiximan.gr Superleague futsal, στο ποδόσφαιρο σάλας. Η ομάδα του Γιάννη Μοστριού έκανε το 3-1 στις νίκες απέναντι στον ισχυρό Παναθηναϊκό και η κορυφή είναι δική της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μετά την περσινή Κούπα, ο Δούκας, που στερήθηκε τις υπηρεσίες του τιμωρημένου, Δημήτρη Κάρμη, έκανε φέτος το back to back, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο κλειστό του ΔΑΪΣ με 5-2.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε νικήσει στα δυο ματς της κανονικής περιόδου και είχε πάρει και τον πρώτο τελικό, έχοντας μάλιστα και το πλεονέκτημα έδρας, είχε πάρει για τα καλά το πάνω χέρι. Το μομέντουμ ήταν δικό του, για να έρθει όμως η εκκωφαντική απάντηση του Δούκα, ο οποίος δεν είχε καμία διάθεση να χάσει τα πρωτεία στον ελληνικό χώρο. Με τρεις σερί νίκες έφτασε στο τρόπαιο και η σεζόν κυλάει ονειρικά. Επόμενος στόχος αποτελεί το Κύπελλο, ώστε να έρθει το νταμπλ.

Πως κύλησε ο τέταρτος τελικός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους οι οποίοι μόλις στο 2′ άνοιξαν το σκορ με σουτ του Κονδυλάτου.

Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να ισοφαρίσει με τον Γκαϊφύλια στο 10′ σε 1-1 ύστερα από σουτ από κοντά. Αλλά στη συνέχεια ο Δούκας πήρε και πάλι το προβάδισμα με δυο γκολ του Καραβίδα. Αρχικά στο 15′ με αριστερό σουτ έκανε το 2-1 και εν συνεχεία στο 18′ με πλασέ μετά από εκτέλεση κόρνερ έκανε το 3-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να ισοφαρίσει την αναμέτρηση και κατάφερε στο 28′ να κάνει το 3-2 με σουτ του Παπαευστρατίου όταν γύρισε ωραία στη περιοχή και πλάσαρε.

Δυο λεπτά αργότερα όμως ο Μικέλης με σουτ από μακριά νίκησε τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού για το 4-2 και ουσιαστικά με αυτό το τέρμα ψαλίδισε τις πιθανότητες των πράσινων για ανατροπή.

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη οι γηπεδούχοι πέτυχαν και πέμπτο γκολ με τον Κωνσταντίνου που διαμόρφωσε το τελικό 5-2 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Δούκα.

Share