Ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ και στο Μαρούσι – Έγιναν προσαγωγές ανηλίκων

Σε ειδικές επιχειρήσεις σε Αγιο Δημήτριο, Μαρούσι, Ηράκλειο, Βούλα και Βουλιαγμένη για την πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας προχώρησε την Παρασκευή και το Σάββατο η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν συλλογής, διερεύνησης και αξιολόγησης δεδομένων αναφορικά με καταγεγραμμένες επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές με ανήλικους εμπλεκόμενους σε συγκεκριμένα σημεία, οι επιχειρήσεις σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν στις παραπάνω περιοχές, επικεντρώνοντας τις δυνάμεις σε δύο πάρκα, περιμετρικά δύο εμπορικών κέντρων και στον περιβάλλοντα χώρο σταθμού ΗΣΑΠ.

Οι δράσεις οργανώθηκαν για την αποτροπή εκδήλωσης ανάλογων φαινομένων, αλλά και για την πληρέστερη χαρτογράφηση των κινήσεων των ανηλίκων στις επίμαχες περιοχές.

Οι εξορμήσεις ολοκληρώθηκαν με 12 ελέγχους οχημάτων, 143 ελέγχους ατόμων και 14 προσαγωγές ανηλίκων στα τμήματα της περιοχής.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, και από τις ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ.

Πηγή: lifo.gr

Share