Πολύδροσο Αμαρουσίου: Μια περιοχή ξεχασμένη από το Δήμο

Το Πολύδροσο Αμαρουσίου είναι μια περιοχή με χρόνια κυκλοφοριακά προβλήματα, ξεχασμένη από το Δήμο Αμαρουσίου. Το maroussi-news με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του συλλόγου σχετικά με τα προβλήματα της περιοχής, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυδρόσου κύριο Παναγιώτη Πάντο, ο οποίος μας μίλησε μεταξύ άλλων για την κωλυσιεργία των αρμόδιων φορέων στην επίλυση των προβλημάτων αλλά και τη δράση του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Κατοίκων Πολύδροσου για την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό ιδρύθηκε το 2004 και έχει ως σκοπό την διατήρηση της φυσιογνωμίας του προαστίου χωρίς παρεμβάσεις που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του ως περιοχή κατοικίας και πνεύμονα πρασίνου.

Ο κος Πάντος, μας μίλησε για το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή, ειδικά από τη στιγμή που «άνοιξε» η οδός Φραγκοκκλησιάς, τετραπλασιάζοντας την κυκλοφορία οχημάτων.

«Το κυκλοφοριακό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα στην περιοχή. Προσπαθούμε εδώ και  μήνες να λύσουμε το πρόβλημα που δημιούργησε η διάνοιξη της Φραγκοκκλησιάς. Για να ρυθμιστούν δυο φανάρια (Αμαρουσίου Χαλανδρίου και Φραγκοκκλησιάς, Σάμου και Φραγκοκκλησιάς), έχουν περάσει 8 μήνες χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες».

Ακόμα, υπήρξε αναφορά στα πρόσφατα έργα κατασκευής αγωγών ομβρίων, τα οποία δεν τηρούν τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, με τεράστιες λακκούβες και σωρούς από μπάζα να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για τους κατοίκους.

Ο Σύλλογος έχει προσπαθήσει μέσα από τη δράση του και παρεμβάσεις να επισημάνει το πρόβλημα, τη στιγμή που η δημοτική αρχή και η Περιφέρεια ανταλλάσσουν κατηγορίες και ευθύνες, με τελικό και μόνιμο θύμα τους κατοίκους οι οποίοι ταλαιπωρούνται.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Συλλόγου Πολυδρόσου, η κατάσταση και οι καθυστερήσεις είναι απαράδεκτες. Παρόλο που έχει εκδοθεί σχετικό ΦΕΚ, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες διευθέτησης του προβλήματος.

Ο κος Πάντος έκανε λόγο για προχειρότητες, κενές προεκλογικές δεσμεύσεις και τόνισε ότι η περιοχή είναι ξεχασμένη από το Δήμο, λόγω του ότι βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Χαλανδρίου, οι οποίοι όπως πρόσθεσε, δε συντονίζονται μεταξύ τους.

Ο Σύλλογος Πολυδρόσου έχει πάνω από 200 ενεργά μέλη, αν και ο κος Πάντος επισήμανε πως οι περισσότεροι δραστηριοποιούνται κυρίως όταν ένα πρόβλημα τους απασχολεί προσωπικά και όχι τόσο σε συλλογικό επίπεδο.

Ανάμεσα στις προσπάθειες του Συλλόγου είναι και η αξιοποίηση του πρασίνου της περιοχής, σε κοινές δράσεις με το Σύλλογο Ρεματιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Σύλλογο Πολυδρόσου, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://syllogospolydrosou.blogspot.com/.

Share