Μια επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου (Photostory)

Το maroussi-news επισκέφθηκε και φωτογράφισε τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου.

Ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων στο Μαρούσι είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Παρότι νέος σχετικά ναός, καθώς θεμελιώθηκε το 1972 και άρχισε να λειτουργεί το 1979, εκπέμπει ένα ξεχωριστό δέος και μια ιστορική αυθεντικότητα.

Ο ναός χτίστηκε στη θέση του αρχαίου ναού Παναγίας Μαρμαριώτισσας, ο οποίος μετά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και την επανάσταση του 1821 ονομάστηκε σε Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.

Στην όμορφη πλατεία, υπάρχει ένα ψηλό και επιβλητικό κωδωνοστάσιο, το οποίο αποτελεί δωρεά από την οικογένεια του Γεωργίου Πορτολού εις μνήμην των γονέων του και του αδερφού του.

Λίγο πιο δίπλα, βρίσκουμε το μνημείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Μαρουσιωτών ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης που θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Ένα μνημείο που εκπέμπει ρίγη και απέραντο σεβασμό.

Ο ναός, εκτός από εντυπωσιακός στην όψη, λειτουργεί και ως Κέντρο Νεότητας και Πολιτιστικό Κέντρο. Λειτουργούν κατηχητικά σχολεία, με μαθήματα, γιορτές και κοντινές εκδρομές, εκεί όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου.

Share