Περιφέρεια Αττικής: «Δε μπορεί να αποτελέσει περιβαλλοντική απειλή για τον Παράδεισο Αμαρουσίου, η επικείμενη μεταφορά των υπηρεσιών στην Λεωφόρο Κηφισίας»

Με νέα ανακοίνωσή της, ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών πήρε θέση στις διαμαρτυρίες για τη μεταφορά της στο Μαρούσι, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει περιβαλλοντική απειλή για τον Παράδεισο Αμαρουσίου, η επικείμενη μεταφορά των υπηρεσιών» της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών σε κτίριο επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι «όπως κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για περισσότερο από μία δεκαετία, τα γραφεία της ΠΕ, στεγάζονταν, στην Αγία Παρασκευή, με ακριβό μηνιαίο ενοίκιο, χωρίς παράπονα από τους περιοίκους.

Με τη λήξη των μισθωτηρίων συμβολαίων και στόχο τη μείωσή τους, διεξήχθησαν από το 2015 δύο δημόσιοι και χρονοβόροι διαγωνισμοί για την αναζήτηση κτιρίου επί της Λεωφόρου Κηφισίας, από την Κατεχάκη μέχρι την Κηφισιά. Ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και στον δεύτερο προέκυψε ως ανάδοχος σύμπραξη μικροϊδιοκτητών ορόφων σε δύο δίδυμα κτίρια επί της λεωφόρου Κηφισίας 18 και 20, σε χώρους όπου από το 1980 στεγάζονταν ιδιωτικές εταιρίες, τράπεζες κ.ά, με πολυάριθμο προσωπικό και μεγάλη επισκεψιμότητα.

Στη θέση αυτών θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίας μας με μίσθωμα 50% χαμηλότερο από πριν, με το Δημόσιο να εξοικονομά περί τις 500.000 ευρώ τον χρόνο. Επίσης ως δημόσια υπηρεσία θα έχει προσέλευση κοινού μέχρι τις 14:30, με εξασφαλισμένες θέσεις στάθμευσης, πλησίον των σταθμών (Προαστιακού και ΗΣΑΠ), με παρακείμενη και στον προβλεπόμενο σταθμό “Παράδεισος” της Γραμμής 4 του Μετρό, στάση λεωφορείων. Εξυπηρετεί δε και τους υπάλληλους της Περιφέρειας, οι οποίοι τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας, βρίσκονται σε εξωτερικούς ελέγχους και αυτοψίες.

Επισημαίνεται, ότι οι κάτοικοι και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θεωρούν απώλεια τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας, ενώ το συγκεκριμένο κτίριο αντί να φιλοξενήσει μία ιδιωτική εταιρία με όχληση από το πρωί έως το βράδυ, θα στεγάσει μια υπηρεσία της αυτοδιοίκησης, ενισχύοντας το ρόλο και την οικονομία του Αμαρουσίου».

Κλείνοντας επισημαίνεται ότι η πλειοψηφία των κατοίκων αντιλαμβάνονται ότι συγκεκριμένοι παράγοντες της πόλης «περί άλλων αγωνιούν» και προτείνει τη στράτευση «σε μάχες που πρέπει να δώσουμε από κοινού στο Μαρούσι τόσο για τις υπάρχουσες υπερτοπικές χρήσεις, όσο και για αυτές που σχεδιάζονται σε ελευθέρους και αδόμητους χώρους».

Share