Παράταση απασχόλησης για 23 εργαζομένους συμβασιούχους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινές διαταγές οι οποίες ορίζουν την παράταση απασχόλησης για 23 ακόμα εργαζομένους συμβασιούχους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου σημειώνεται:

«Οι αποφάσεις αυτές, που έρχονται σε συνέχεια αντίστοιχων προηγούμενων αποφάσεων, δικαιώνουν την επιλογή της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου από την πρώτη στιγμή να βρεθεί στο πλευρό των συμβασιούχων στην καθαριότητα στηρίζοντας τις ενέργειές τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Δεδομένου ότι, χωρίς ευθύνη των Δήμων, έχει καθυστερήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης πρόσληψης του προσωπικού καθαριότητας που είναι σε εξέλιξη, και παραμένει η αδυναμία των Δήμων να υλοποιήσουν το έργο της καθαριότητας μετά τη λήξη στις 31/3/2018 των συμβάσεων των ήδη απασχολούμενων (ν. 4479/2017), η δικαστική οδός ήταν η μόνη επιλογή».

Ο Δήμος Αμαρουσίου, επίσης, έχει συνταχθεί από την αρχή με την πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα παρέχει τη δυνατότητα στους Δήμους να παρατείνουν τη διάρκεια απασχόλησης των ήδη απασχολουμένων συμβασιούχων μέχρι έξι μήνες. Επιτρέποντας δηλαδή την εργασία τους μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων κατάταξης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Με την ευκαιρία της έκδοσης της απόφασης του Δικαστηρίου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η προσωρινή διαταγή δικαιώνει την επιλογή μας, ως διοίκηση, να στηρίξουμε το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων μας στην καθαριότητα για παράταση της απασχόλησής τους. Για άλλη μια φορά, διοίκηση και εργαζόμενοι, προχωράμε σε έναν κοινό αγώνα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους μέχρι τέλους, δεδομένο ότι πρόκειται για έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, αναγκαίο για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών μας».

 

Share