Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κινητικότητα Erasmus+ έτους 2023 της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Αμαρουσίου

Ολοκληρώθηκε στις 4 Απριλίου, με απόλυτη επιτυχία, η κινητικότητα Erasmus+ έτους 2023, της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Αμαρουσίου. Η κινητικότητα περιελάμβανε δύο ροές των 10 καταρτιζομένων, των ειδικοτήτων Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας (πρώην Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων) και Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ και υλοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, σε συνεργασία με τον εταίρο οργανισμό Athena Study, από 20 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2024.

Οι συμμετέχοντες της ειδικότητας Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση σε δομές προσχολικής αγωγής: ένα αγγλόφωνο ιδιωτικό σχολείο, έναν κρατικό βρεφονηπιακό σταθμό και ένα ειδικό σχολείο προσχολικής αγωγής. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν στην πράξη διαφορές με τα αντίστοιχα ελληνικά σχολεία και να αναγνωρίσουν τις καλές πρακτικές που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα της λειτουργίας τους.

Οι συμμετέχοντες της ειδικότητας Ειδικός Αισθητικής και Τέχνης του Μακιγιάζ είχαν την ευκαιρία να  πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε πλήρως εξοπλισμένους εργασιακούς χώρους, δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες της ειδικότητας. Παρατήρησαν και εφάρμοσαν καλές πρακτικές, ενώ παράλληλα γνώρισαν σύγχρονες τεχνικές, προϊόντα, εξοπλισμό και υπηρεσίες του χώρου της αισθητικής.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα σε μουσεία (Τέχνης, ρουμάνικης ιστορίας, φυσικής ιστορίας κ.λπ.) και τοπικά αξιοθέατα του Βουκουρεστίου (Βουλή, Village Museum, Herastrau Park κ.ά.), καθώς και εκδρομές μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος όπως στο Bran, στο Brasov και στο κάστρο Peles στη Sinaia. Ειδικά η γνωριμία με το Village Museum ευαισθητοποίησε περιβαλλοντικά τους σπουδαστές, καθώς αποτελεί παράδειγμα διατήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς και προστασίας της φύσης.

Πηγή: enypografa.gr

Share