Ο ΣΠΑΠ καθαρίζει το Δήμο Αμαρουσίου για την προστασία από πυρκαγιές

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνδράμει τον Δήμο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος καθαρισμών και αποψιλώσεων στους Δήμους – μέλη, που έχει εκπονήσει εδώ και καιρό ο Σύνδεσμος, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο.

Ειδικότερα, εργαζόμενοι και εθελοντές του ΣΠΑΠ εργάζονται εντατικά μέχρι και τις 8 Ιουνίου 2018, για τον καθαρισμό από ξερά χόρτα και ξερά κλαδιά στην περιοχή πέριξ του Δάσους Συγγρού και του Κτήματος Καρέλλα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ΣΠΑΣΠ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έγκαιρη επέμβαση και καταπολέμηση της πυρκαγιάς που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα στο κτήμα Καρέλλα. Τώρα, συμβάλλει και στην πρόληψη, με τον καθαρισμό και αποψίλωση της περιοχής ώστε να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά το προσεχές καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση και αυτή την εβδομάδα με καθαρισμούς και αποψιλώσεις σε επίκαιρα αστικά και περιαστικά σημεία στον Δήμο Αμαρουσίου.

Ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο, πέριξ του Δάσους Συγγρού, που έχουν επανειλημμένα εκδηλωθεί συμβάντα με συχνές πυρκαγιές τα τελευταία τρία χρόνια, με τελευταίο το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής 1η Ιουνίου, η προσοχή μας ήταν και θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Για τον ίδιο λόγο, εκτός του καθαρισμού θα υπάρχει και φέτος ανεπτυγμένη πυροφύλαξη, με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας από τον Σύνδεσμό μας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Ο Σύνδεσμός μας θα συνεχίσει να παρέχει τη συνδρομή του στους Δήμους – μέλη του, όπως κάθε χρόνο. Με κάθε μέσο που διαθέτουμε και με όλες μας τις δυνάμεις, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας στις αστικές και περιαστικές περιοχές και να προετοιμαστούμε σωστά για κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο.

Θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε ανάλογες δράσεις στους Δήμους – μέλη μας, με στόχο να καλύψουμε όσο πιο μεγαλύτερη έκταση μπορούμε και να συμβάλλουμε έτσι στην καλύτερη πρόληψη και ετοιμότητα των Δήμων που περιβάλλουν το Πεντελικό.

 

 

Share