Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει 15.000 ευρώ στους πυρόπληκτους της Αττικής

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου εξέφρασε τη συμπαράσταση και την υποστήριξή του για τα θύματα των πυρκαγιών που συγκλόνισαν την Αττική. Με ψήφισμα που αποφασίστηκε ομόφωνα, απαιτείται η άμεση χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης, αλλά και λήψης μέτρων για την ουσιαστική στήριξη των θυμάτων των πυρκαγιών.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αποφάσισε επιπλέον του ψηφίσματος την παροχή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 15.000 ευρώ προς τις χειμαζόμενες περιοχές.

Συγκεκριμένα, αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολή Αττική, ο δήμαρχος Γ. Πατούλης εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την ανείπωτη αυτή καταστροφή με συνέπεια την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, την καταστροφή χιλιάδων περιουσιών και την περιβαλλοντική ισοπέδωση μίας ολόκληρης περιοχής απαράμιλλου φυσικού κάλλους.

Αναφέρθηκε στην παρουσία της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου από την πρώτη στιγμή στον τόπο του συμβάντος και τη συμβολή της στην καταπολέμηση των καταστροφικών φωτιών ενισχύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε, επίσης, στο συγκινητικό κύμα προσφοράς των συνανθρώπων μας σε είδη πρώτης ανάγκης και εθελοντικής εργασίας προς τους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών. Ο Δήμος έχει ήδη συγκεντρώσει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έναν τεράστιο όγκο σε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, πολλά από τα οποία έχει ήδη αποστείλει στους τρεις πληγέντες Δήμους Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων, και ομοίως μέσα στις επόμενες ημέρες θα διοχετεύσει και τον υπόλοιπο όγκο της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στο πλαίσιο της λήψης πρόσθετων, και οικονομικής φύσης, μέτρων στήριξης προς τους πληγέντες από μέρους των δήμων της χώρας, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου, στο πνεύμα σχετικής πρότασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου ενέκρινε τη διάθεση οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 15.000 ευρώ προς τους τρεις Δήμους, Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων.

Υιοθετώντας την πρόταση της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα.

Διαβάστε αναλυτικά το ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για πληγέντες από πυρκαγιές στην Αττική.

 

Share