Λαμπρός ο εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μαρούσι

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρείας ανταλλάσσοντας παράλληλα ευχές και με τους άλλους πατέρες της Εκκλησίας καθώς και με τους παρευρισκομένους πιστούς που τίμησαν με κάθε λαμπρότητα το γεγονός, από τη ζωή του Ιησού, της Μεταμόρφωσής του.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος, Προϊστάμενος της Μητρόπολης Αμαρουσίου π. Χρήστος  Μαρούδας, σε ένα σύντομο λόγο, αφού καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρείας καθώς και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου αλλά και όλη τη Δημοτική Αρχή, έκανε μικρή αναδρομή στο ιστορικό, κάποτε ξωκλήσι, που βρίσκεται στο Μαρούσι από το 13ο αιώνα, «την Αγία Σωτήρα», όπως τη γνωρίζουν οι Μαρουσσιώτες, στο σημερινό παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Ο Μητροπολίτης  Αξώμης Αιθιοπίας Δανιήλ αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο για την άδεια που του παραχώρησε ώστε να χοροστατήσει στο ιστορικό παρεκκλήσι του Αμαρουσίου, αναφέρθηκε στη σπουδαία γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, βασικής σημασίας για τον άνθρωπο.

Ακολούθησε αρτοκλασία καθώς και η περιφορά της Αγίας Εικόνας γύρω από την  Πλατεία της Αγίας Λαύρας, όπου το θρόνο αυτής μετέφεραν άνδρες, με παραδοσιακές φορεσιές,  από τον  Συλλόγο Ποντίων «Νίκος Καπετανίδης» Αμαρουσίου.

Share