Εγκαίνια Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση “ΠΝΟΕΣ Αth” στο Μαρούσι

Τη λειτουργία Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση “ΠΝΟΕΣ Αth” στο Μαρούσι θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων Ζωή Ράπτη.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 και ώρα 10:00 π.μ., σε χώρο που βρίσκεται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 48 στο Μαρούσι, χώρος που παραχώρησε ο Δήμος Αμαρουσίου στην Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) και της ΕΠΑΨΥ.

Η Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης θα παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες που βιώνουν για πρώτη φορά ψυχωσικό επεισόδιο, όπως και στις οικογένειές τους.
Ο σκοπός της λειτουργίας της μονάδας είναι να απευθυνθεί με την πολυκλαδική ομάδα της στις πολύπλευρες και πολυεπίπεδες ανάγκες που μπορεί να παρουσιάσει ένα άτομο με πρώτο ψυχωσικό επεισόδιο.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.  

Share