Netflix: 3 σειρές που αξίζει να ξεκινήσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο

Όσοι ξέρουν το Netflix, δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Όσοι δεν το ξέρουν, μπορούν να τρίψουν με ικανοποίηση τα χέρια τους, καθώς ξεδιπλώνεται μπροστά τους ένας τεράστιος νέος κόσμος φαντασμαγορικής απόλαυσης.

Τα τελευταία χρόνια η ομώνυμη συνδρομητική υπηρεσία έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας χάρη στην εύκολη πρόσβαση που μας παρέχει σε μια ποικιλία ταινιών και σειρών για όλα τα γούστα. Νέες σειρές ξεπετάγονται διαρκώς, κάνοντας το ακόμα πιο δύσκολο να πάρουμε την απόφαση να «δεσμευτούμε» παρακολουθώντας τις. Σίγουρα, όταν πρόκειται για σειρές και ταινίες είναι θέμα προσωπικού γούστου, αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε πως μερικές απολαμβάνουν κοινής αποδοχής και εκτίμησης από κοινό και κριτικούς.

Εμείς θα προτείνουμε 3 που μπορείτε να ξεκινήσετε αυτό το Σαββατοκύριακο.

1. Bodyguard

Το Bodyguard είναι το πολιτικό thriller που ανατίναξε τη βρετανική τηλεόραση. Η σειρά του BBC απέσπασε το μεγαλύτερο ποσοστό για τηλεοπτική σειρά από το 2011, φτάνοντας το 47.9% της τηλεθέασης. Το Bodyguard επιχειρεί να αφηγηθεί μια ουσιαστικά σύγχρονη ιστορία στο βρετανικό πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον. Ο David Budd έχει επιστρέψει από τον πόλεμο του Αφγανιστάν και πλέον δουλεύει στην υπηρεσία προστασία της λονδρέζικης αστυνομίας. Όταν, λοιπόν, του ανατίθεται η νευραλγική θέση της προστασίας της υπερ-φιλόδοξης υπουργού εσωτερικών, Julia Montague, τότε στο παιχνίδι μπαίνει συνολικά η πολιτική υποστήριξης του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία», τόσο στην Μέση Ανατολή όσο και στη Μεγάλη Βρετανία, μαζί με όλες της τις αντιθέσεις και αντιφάσεις. Συγκλονιστικές ερμηνείες, βρετανική ατμόσφαιρα και συνεχείς ανατροπές σε μια σειρά που δε θα μπορείτε να σταματήσετε να παρακολουθείτε!

2. American Vandal

Πρόκειται για μια σειρά του Netflix που κυκλοφόρησε το 2017 και στις 14 Σεπτεμβρίου βγήκε η δεύτερη σεζόν. Περισσότερο μια σάτιρα παρά ένα αυθεντικό mockumentary, το «American Vandal» πατάει πάνω στη φόρμουλα του «Making a Murderer» και ερευνά τα πώς και τα γιατί μιας εγκληματικής συμπεριφοράς που εν προκειμένω δεν πρόκειται για κάποιο φόνο, αλλά για ένα… βανδαλισμό. Είναι πρωτότυπη, σατιρική, σύντομη και απολαυστική. Έχοντας ως πλεονέκτημα ότι τα επεισόδια είναι μισάωρα, αν και δεν πρόκειται για sitcom, το American Vandal κερδίζει σε μεγάλο βαθμό μια ιδανική συμπύκνωση, δεν πλατιάζει καθόλου και εισέρχονται στο κεφάλι σου μόνο απαραίτητες πληροφορίες.

3. Black Mirror

Αν η τεχνολογία είναι φάρμακο τότε ποιές ακριβώς είναι οι παρενέργειές του; Ένα πολύ ωραίο ερώτημα που βγάζει η εκπληκτική σειρά Black Mirror που μας βάζει σε σκέψεις για πολλά θέματα. Πρόκειται για μια σειρά-ανθολογία αυτοτελών επεισοδίων δυστοπίας και ψηφιακού τρόμου, όπου όλα μοιάζουν τόσο μακρινά όσο και κοντινά στον κόσμο μας που αλλάζει ταχύτατα σε όλα τα επίπεδα. Το γεγονός ότι το κάθε επεισόδιο είναι μεμονωμένο και δεν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ τους βοηθάει πολύ στο να το βλέπεις εύκολα καθώς δε χρειάζεται να θυμάσαι τι έγινε στο προηγούμενο. Η βασική ιδέα επικεντρώνεται στη δομή της σύγχρονης κοινωνίας και πώς μπορεί αυτή να επηρεάζεται από τις απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να έχει η αλματώδης πρόοδος της τεχνολογίας. Πραγματικά καθηλωτική παραγωγή, που οφείλει να μας προβληματίσει για τον σύγχρονο κόσμο και την κατεύθυνσή του.

 

Share