Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στο Κέντρο του Αμαρουσίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα κομβικής σημασίας αντιπλημμυρικά έργα που εκτελούνται στο Κέντρο του Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των οποίων θα κατασκευαστεί  τις επόμενες ημέρες ο αγωγός όμβριων υδάτων επί της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Ως εκ τούτου, προβλέπονται οι παρακάτω κυκλοφοριακές παρεμβάσεις:

  • Από την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 -για δύο ημέρες-, θα υπάρξει μερικός αποκλεισμός του κόμβου Βασ. Σοφίας και 28ηςΟκτωβρίου, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας επί της οδού  Βασ. Σοφίας  (από την οδό 28ης Οκτωβρίου προς τη Λεωφ. Κηφισίας), λόγω εκτέλεσης εργασιών εκσκαφών επί της οδού. Η κίνηση στους οδηγούς οχημάτων θα επιτρέπεται προς και επί της οδού 28ης Οκτωβρίου.
  • Από την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 και για διάστημα δύο μηνών, θα αποκλειστεί η κίνηση επί της 28ης Οκτωβρίου, σε όλο το μήκος της και τα οχήματα θα επιτραπεί να διέρχονται στην οδό Βασ.Σοφίας, με κατεύθυνση προς Λεωφ. Κηφισίας.

Η πρόσβαση προς την οδό Βασ. Όλγας (Σταθμός Ηλεκτρικού) θα γίνεται από την οδό Σουρή. 

Διευκρινίζεται ότι το οδόστρωμα κυκλοφορίας οχημάτων θα παραμείνει κλειστό, ενώ θα έχει διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση πεζών επί των πεζοδρομίων της οδού 28ης Οκτωβρίου.

  • Τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας για το  αυτό το χρονικό διάστημα θα ακολουθούν τη διαδρομή  Λεωφ. Κηφισίας – Στάση στο ύψος της πλατείας Αγίας Λαύρας – στροφή στα σχολεία προς Αριστοτέλους, Βασ. Όλγας,  Ηλεκτρικός Σταθμός.

Οι εν λόγω εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «ΑΓΩΓΟΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» το οποίο αποτελεί μία ακόμα κομβικής σημασίας παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής (οικιών και καταστημάτων), ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν προς τις αρχές Απριλίου οπότε και θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Share