Νέο σεμινάριο με θέμα «Γνωρίζοντας τον αυτιστικό τρόπο σκέψης» σήμερα από την UNESCO Αμαρουσίου

Ακόμα ένα σεμινάριο με θέμα «Γνωρίζοντας τον αυτιστικό τρόπο σκέψης» διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα στο Μαρούσι η UNESCO Αμαρουσίου και οι εκδόσεις Πατάκη. Η εκδήλωση επαναλαμβάνεται λόγω της  μεγάλης συμμετοχής και της επιτυχίας του σεμιναρίου το Φεβρουάριο.

Το σεμινάριο, διάρκειας δύο ωρών, θα διεξαχθεί στις 17:45, στα γραφεία του Ομίλου, Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, 1ος όροφος.

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί για τη μη κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά ορισμένων ατόμων -μικρών και μεγάλων-, χωρίς να γνωρίζουμε, πως ίσως κρύβει μία ιδιαιτερότητά τους. Μπορεί σε μια τέτοια συμπεριφορά, που φαντάζει αναίτια, να αντιδράσουμε, γιατί δε γνωρίζουμε τον πραγματικό λόγο, από τον οποίο προέρχεται. Ένας τέτοιος λόγος, μπορεί να είναι ο αυτισμός: ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης, που επηρεάζει άμεσα τη ζωή των αυτιστικών και έμμεσα τη ζωή των τυπικών ατόμων. Η γνώση του τρόπου σκέψης τους θα βοηθήσει στην αποκωδικοποίηση της συμπεριφοράς τους και κατ΄ επέκταση στην κοινωνική ένταξη και αποδοχή των ατόμων με αυτισμό.

Σ’ αυτό το δίωρο Σεμινάριο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον τρόπο σκέψης των αυτιστικών ατόμων και το πως αυτός επηρεάζει την κοινωνική τους συμπεριφορά. Θέμα πολύ σημαντικό, επειδή ο αυτισμός, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, αφορά όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

Θα γίνει αναφορά στο προφίλ των αυτιστικών ατόμων, μέσα από πραγματικές ιστορίες και θα δοθεί χρόνος συζήτησης με το κοινό.

Στόχος του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι η συνειδητοποίηση πως η διαφορετικότητα είναι μία πραγματικότητα για όλους μας. Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο για το θέμα του αυτισμού.

Εισηγήτριες:

Παναγιώτα Πλησή (Panagiota Plissi – Παναγιώτα Πλησή), Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

Ελένη Λούβρου (Ελένη Λούβρου -Ψυχολόγος / Συγγραφέας), Ψυχολόγος MSc με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές

Συγγραφείς του βιβλίου «Αυτισμός. Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς για παιδιά 4-12 ετών»

Το σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση, ενώ στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στατηλέφωνα 210-6147002 & 212-1000-250 λόγω περιορισμένων θέσεων.

 

Share