Μηνύματα ελπίδας και ανθρωπιάς από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και τον Δήμο Αμαρουσίου, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία τη σημαντική δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Η κ. Άννα Παϊσίου, αιματολόγος, επιμελήτρια Β΄ στη µονάδα µεταµόσχευσης µυελού των οστών Νοσοκοµείου Παίδων «Αγία Σοφία», ογκολογική µονάδα παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» παρουσίασε αναλυτικά και σε βάθος τους τρόπους λήψης δείγματος μυελού των οστών, τη διαδικασία που ακολουθείται εάν κάποιος βρεθεί συμβατός και μίλησε για την ανάγκη προσφοράς μυελού των οστών, καθώς και για τη δραστηριότητα και το έργο του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ.

Επίσης, με τρόπο που συγκίνησε το κοινό και με πειστικό τρόπο η κ. Παϊσίου κάλεσε τους παριστάμενους να γίνουν πολλαπλασιαστές των αξιών της προσφοράς στον συνάνθρωπό μας που εκφράζεται μέσα από το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Άλκης και ο Άγγελος δύο δίδυμα αδέλφια μετέφεραν με παραστατικό τρόπο την προσωπική τους εμπειρία, όταν στα δέκα τους χρόνια χρειάστηκε ο ένας αδελφός να γίνει λήπτης και ο άλλος δότης μυελού των οστών στον αδελφό του εφόσον ήταν συμβατός. Ο καθένας μίλησε από τη δική του θέση ως λήπτης και ως δότης, αντίστοιχα, στέλνοντας το μήνυμα της αισιοδοξίας και της εθελοντικής προσφοράς στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Κλείνοντας την εκδήλωση οι μαθητές παρουσίασαν την ταινία δράσης με τίτλο «Εσύ θα γινόσουν δότης;» και ερμήνευσαν τραγούδια αναφορικά με το θέμα όπως «Γίνε μαζί μου παιδί», «Χέρια σαν κι αυτά» και το τραγούδι της δράσης «Όταν είσαι δότης γίνεσαι ιππότης».

Share