Καραμέρος: Ο Ιούνιος του 2019 θα μας βρει με ένα νέο ξεκίνημα!

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του  Κέντρου Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι, ο Γιώργος Καραμέρος παρουσίασε την ταυτότητα, τις αρχές και τις πρώτες υποψηφιότητες του ανεξάρτητου συνδυασμού του #Ενωμένο Μαρούσι για τις δημοτικές εκλογές του 2019 στο Μαρούσι.

Μαρουσιώτες, δημοσιογράφοι και πολύ φίλοι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση που μεταδόθηκε απευθείας με live streaming  στο διαδίκτυο. Ο κ. Καραμέρος πριν ξεκινήσει την παρουσίαση των τεσσάρων πρώτων προσώπων που πλαισιώνουν ο ψηφοδέλτιό του μίλησε για το δικό του Μαρούσι, το ανθρώπινο, όπως είπε χαρακτηριστικά, το πρωτοπόρο και φιλικό προς τους πολίτες του.

«Το σήμα μας είναι η Δίεση, που ετυμολογικά σημαίνει τη διαφυγή πέρα από την χρήση του συμβόλου ως hashtag. Επιλέγουμε τη διαφυγή από το παλιό και τις παραλλαγές του αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο. Την ανάδειξη νέων δυνάμεων και προοπτικών για ένα #Ενωμένο Μαρούσι, μια έξυπνη πόλη πρότυπο που εμπνέει τους κατοίκους της. Χωρίς κομματικές δεσμεύσεις» επισήμανε ο Γ. Καραμέρος δίνοντας το στίγμα των αρχών, θέσεων και προτεραιοτήτων του συνδυασμού. «Στην πρωτοβουλία µαç συσπειρώνονται άνθρωποι µε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Βάζουμε πάνω από όλα αυτό που µαç ενώνει, το Μαρούσι! Θέλουμε με ισχυρή διοίκηση, χωρίς ηγεµονισµούç και διακρίσειç, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα να κάνουμε μια επανεκκίνηση της πόλης στην οποία πρωταρχικό ρόλο και λόγο έχουν οι ίδιοι οι πολίτες. Βασική μας προτεραιότητά μας είναι η ποιότητα ζωής των κατοίκων, ο χώρος έξω από την πόρτα του σπιτιού μας: ο δρόμος, ο φωτισμός, η καθαριότητα, ο ελεύθερος χώρος.».

Το πρώτο πρόσωπο που παρουσίασε ο κ. Καραμέρος ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού του, Κώστας Βλάχος ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου από το 2006 έως και σήμερα. «Θέλουμε να προσφέρουμε ποιότητα στην καθημερινότητα των πολιτών μας. Σε αυτό το κάλεσμα με μπροστάρη τον κ. Καραμέρο λέω «ναι». Λέω «ναι» στην επανεκκίνηση του Δήμου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βλάχος.

Η Μαρία Καπασσά, χημικός και διδάκτορας τη βιώσιμης ανάπτυξης,  επίσης πλαισιώνει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού. «Μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι στο Μαρούσι. Μοναδική μου φιλοδοξία είναι να γίνω μέρος της λύσης» δήλωσε η κ. Καπασσά και πρόσθεσε «Το όραμά μου περιγράφεται σε αυτές τις λέξεις καινοτομία, οργάνωση, συνεργασία και αποτελεσματικότητα».

Μια γυναίκα που ξέρει καλά το Μαρούσι και τα προβλήματα που υπάρχουν στις μετακινήσεις και στην προσβασιμότητα είναι η Δέσποινα Μαχαίρα που φοιτά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. «Μάχομαι καθημερινά για την επιβίωση. Κινούμαι στους δρόμους και όχι στα πεζοδρόμια. Η πόλη μας είναι καλή αλλά θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη, έπρεπε να είχαν γίνει περισσότερα πράγματα» ανέφερε η κ. Μαχαίρα δηλώνοντας αποφασισμένη να βρει λύσεις στα ζητήματα προσπελασιμότητας της πόλης.

Ο μικρότερος της παρέας Αλέξανδρος Παπαχαραλάμπους, πολιτικός μηχανικός και υποψήφιος διδάκτορας στο ΕΜΠ με εξειδίκευση στο συγκοινωνιακό σχεδιασμό δηλώνει έτοιμος να καταστήσει το Μαρούσι μια έξυπνη πόλη. «Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά είναι πολλές και οι ευκαιρίες που έχουμε για να κάνουμε την πόλη μας έξυπνη» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκε η πρωτότυπη και διαδραστική ιστοσελίδα του συνδυασμού enomenomaroussi.gr. Οι πολίτες για παράδειγμα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν σε αυτή και να αποτυπώνουν τη δική τους πρόταση για ένα πρόβλημα που έχουν εντοπίσει στην πόλη. Έπειτα τα μέλη του συνδέσμου θα κρίνουν αν μπορεί η συγκεκριμένη πρόταση να υλοποιηθεί ή όχι και θα την κοστολογούν.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο κ. Καραμέρος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των δημοσιογράφων. Σχετικά με το καζίνο ο κ.Καραμέρος είπε κατηγορηματικά πως είναι υπέρ των επενδύσεων αλλά κατά του τζόγου. Στην ερώτηση του maroussi – news.gr σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα ο κ. Καραμέρος τόνισε πως αν αυτός ήταν Δήμαρχος και γινόταν μια πλημμύρα αντίστοιχη με εκείνη που είχε συμβεί στο ρέμα της Σαπφούς και η περιφέρεια είχε στον προϋπολογισμό της 10 εκατ. ευρώ για έργα στο συγκεκριμένο ρέμα θα το ξεκινούσε άμεσα χωρίς περιστροφές.

Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και ο Χρήστος Βλάχος, ο πρώην Δήμαρχος του Αμαρουσίου ο οποίος έδωσε στον υποψήφιο Δήμαρχο και στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους την ευχή του!

 

Share