Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα! Πού μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο στο Μαρούσι;

Σήμερα, 3 Ιουνίου, είναι η παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου. Μάλιστα, φέτος είναι η πρώτη φορά που γιορτάζεται αυτή η μέρα, η οποία καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη πριν λίγο καιρό, στις 15 Μαρτίου 2018.Η σημασία του ποδηλάτου τόσο για την άθληση και τη διασκέδαση του ατόμου όσο και για τη μετακίνησή του που σέβεται το περιβάλλον έχει αναδειχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Πλέον, βλέπουμε ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας, ακόμα και σε μεγάλες οδικές αρτηρίες, να μετακινούνται με το ποδήλατο, ενώ και η οδική κουλτούρα στην Ελλάδα απέναντι στους ποδηλάτες έχει αρχίσει να βελτιώνεται. Βέβαια, χρειαζόμαστε ακόμα να διανύσουμε πολύ δρόμο μέχρι οι συνθήκες να είναι αντίστοιχες με ευρωπαϊκών χωρών που έχουν παράδοση στο ποδήλατο.

Πάντως, εκτός από μέσο μετακίνησης, πολλοί ποδηλάτες θέλουν να κάνουν ποδήλατο απλώς και μόνο για τη χαρά της διαδρομής. Στο Μαρούσι υπάρχουν δύο χώροι που λατρεύονται από τους ποδηλάτες όλης της Αττικής, το ΟΑΚΑ και το Άλσος Συγγρού. Συχνά διοργανώνονται εκδρομές με πολλούς ποδηλάτες από διάφορες γωνιές της Αθήνας, οι οποίοι απολαμβάνουν τη βόλτα τους στις εκτεταμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου ή στο Άλσος Συγγρού που πραγματικά σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι εκτός πόλης.

Αν θέλετε να ενταχθείτε σε κάποια από τις ομάδες ποδηλατών στην Αθήνα, σας προτείνουμε τους Ποδηλάτες των Βορείων Προαστίων που διοργανώνουν διάφορες ποδηλατικές εκδρομές στο Μαρούσι και στις γύρω περιοχές.

Πάντως, κατά τη βόλτα σας στο Μαρούσι με ποδήλατο, μπορεί να συναντήσετε και κάποιον εργαζόμενο της δημοτικής αστυνομίας να περιπολεί με τα ηλεκτρικά ποδήλατα του δήμου!