“Μια νέα γυναίκα”, της Λεονόρ Σεράιγ στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ στο Μαρούσι

Η ταινία «Μια νέα Γυναίκα» (Jeune Femme), είναι το βραβευμένο ντεμπούτο της Λεονόρ Σεράιγ.  Έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών στο επίσημο τμήμα Un Certain Regard και βραβεύθηκε με τη Χρυσή Κάμερα για την καλύτερη πρώτη ταινία ανάμεσα σε όλα τα τμήματα του Φεστιβάλ. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, η χαρισματική Λετίσια Ντος (Laetitia Dosch) βραβεύθηκε πρόσφατα με το Βραβείο Λυμιέρ (οι γαλλικές Χρυσές Σφαίρες) για την ερμηνεία της.

Πρόκειται για μια γυναικεία ταινία στην κυριολεξία αφού όλο το συνεργείο απαρτίζεται από γυναίκες επαγγελματίες, όπως η διευθύντρια φωτογραφίας, η μουσικοσυνθέτης, η μοντέζ, η παραγωγός, οι σχεδιάστριες ήχου, καθώς και η σκηνογράφος.

Μια ντοκιμαντερίστικα ανάλαφρη, γλυκόπικρη και τελικά απελευθερωτική ιστορία ενηλικίωσης. Έπειτα από μακρόχρονη απουσία, η 30χρονη Πολά επιστρέφει στο Παρίσι άφραγκη κι ερωτικά απογοητευμένη, βρίσκοντας όλες τις πόρτες κλειστές. Με το ένα πόδι στην παιδική αθωότητα και με το άλλο στην κατάθλιψη, προσπαθεί να βάλει τάξη στη ζωή της, χωρίς όμως να μπορεί να ελέγξει απόλυτα τις παρορμήσεις της.

Πληροφορίες

Κινηματογράφος ΔΙΑΝΑ

Περικλέους 14, Μαρούσι (ΗΣΑΠ Μαρούσι)

«Μια νέα Γυναίκα»

Δευ- Τετ.: 19.00/ 22.30

Τηλ: 210 8028587

 

Share