Με επιτυχία η εκπαιδευτική εκδρομή των Τμημάτων Αγιογραφίας του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Τη 2η ολοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή τους πραγματοποίησαν την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 τα μέλη των Τμημάτων Αγιογραφίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ξεναγήθηκαν σε ιστορικά μνημεία, από τον δάσκαλο Αγιογραφίας και μεταπτυχιακό της Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης Διονύση Πολιτόπουλο.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στην εκδρομή επισκέφθηκαν τη Μονή Δαφνίου, όπου θαύμασαν τα μοναδικά ψηφιδωτά του 11ου αιώνα, τα οποία πρόσφατα αποδόθηκαν στο κοινό μετά την πολυετή συντήρησή τους.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν την αγορά της αρχαίας Κορίνθου, όπου σύμφωνα με την παράδοση κήρυξε ο Απόστολος Παύλος, και εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα στο εξαιρετικό αρχαιολογικό μουσείο. Τέλος, περπάτησαν στο φρούριο του Παλαμηδίου, το καλύτερα διατηρημένο ενετικό κάστρο της Ελλάδας, με την εξαιρετική θέα και περπάτησαν στο Ναύπλιο, την πανέμορφη παλαιά πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Τμήματα Αγιογραφίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου έχει δημιουργήσει νέα τμήματα αγιογραφίας για ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους.

Οι συναντήσεις των τμημάτων πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διδασκαλία της βυζαντινής αγιογραφίας. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν τα έργα τους στις ετήσιες εικαστικές εκθέσεις του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και εγγραφές μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 210 8056314.

Στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, λειτουργούν επίσης τμήματα θεάτρου, χορού, σκηνοθεσίας, υποκριτικής, φωτογραφίας, σκάκι και χορωδίας.

Share