Το Μαρούσι και όλα τα βόρεια προάστια δεν εξαιρούνται των αποφρακτικών προβλημάτων

Τα προάστια που εκτείνονται στο βόρειο τμήμα της Αττικής είναι σίγουρα ευνοημένα και αποτελούν αντικείμενο του πόθου για πολλούς Αθηναίους –και όχι μόνο– που θα ήθελαν να μένουν σε κάποιο από αυτά. Οι περιοχές που βρίσκονται σχετικά κοντά στο κέντρο, όπως το Χαλάνδρι και το Μαρούσι, αλλά και οι πιο απομακρυσμένες και πιο… εξοχικές, όπως ο Διόνυσος, γνωρίζουν μεγάλη οικιστική ανάπτυξη και τα καινούργια σπίτια είναι σχεδόν έργα τέχνης που παρέχουν όλα τα κομφόρ.

Επειδή όμως τίποτε δεν είναι ανίκητο για τον πανδαμάτορα χρόνο, η σχετική φθορά των κατοικιών είναι και εδώ παρούσα, με την ανάγκη για συντήρηση και ανανέωση να είναι επιτακτική όπως και οπουδήποτε αλλού. Οι σωληνώσεις των αποχετευτικών δικτύων είναι βέβαια υψηλής ποιότητας και βασισμένες στην τελευταία λύση της τεχνολογίας, αλλά ούτε αιώνιες είναι ούτε μπορούν να αντισταθούν στη συνεχή ροή του νερού, ενώ από την άλλη πλευρά δεν είναι όλα τα σπίτια νεόδμητα. Πολλά από αυτά χρονολογούνται πριν από τη δεκαετία του ’80 και το πρώτο κύμα της αρχιτεκτονικής «έκρηξης» που γνώρισε η πρωτεύουσα. Ένα άλλο μειονέκτημα που μπορεί να επισημάνει κανείς είναι η εγγύτητά τους προς τις υπώρειες των βουνών που περιβάλλουν την Αττική, με αποτέλεσμα το νερό σε περιπτώσεις μεγάλων βροχοπτώσεων να… επισκέπτεται πρώτα αυτά τα μέρη. Συν τοις άλλοις, τα πιο απομακρυσμένα προάστια, όπως ο Διόνυσος, δεν προσεγγίζονται εύκολα και γρήγορα από τις αρμόδιες αρχές, όπως η Πυροσβεστική, σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, με αποτέλεσμα ο ιδιωτικός τομέας να καλείται να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά.

Ευτυχώς και στα βόρεια προάστια υπάρχουν εταιρείες αποφράξεων με πολύχρονη πείρα και βαθιά γνώση πάνω στο αντικείμενο, που αναλαμβάνουν τόσο τον τεχνικό έλεγχο και τη συντήρηση όσο και τις αποφράξεις, αν παρουσιαστούν προβλήματα με την ενσφήνωση αντικειμένων στους αγωγούς. Όχι σπάνια πάντως οι εταιρείες αποφράξεων καλούνται να δώσουν τη μάχη τους και στους δρόμους, αφού ειδοποιούνται συχνά για να ξεβουλώσουν φρεάτια ή τα ρείθρα των πεζοδρομίων που αχρηστεύονται από την παρουσία φερτών υλικών ή την υπερχείλιση. Καλούνται ακόμη να πραγματοποιήσουν απαντλήσεις υδάτων από διαμερίσματα ή αποθήκες για να γίνουν οι χώροι κατοικήσιμοι και χρήσιμοι ξανά.

Σε όλο αυτό το φάσμα των εργασιών τους οι εταιρείες αποφράξεων που έχουν έδρα στα βόρεια προάστια έχουν στήριγμα το εξαιρετικά εκπαιδευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό τους, που σε 24ωρη βάση και με αξιοθαύμαστο επαγγελματισμό είναι στο πλευρό του πελάτη και του λύνουν τα χέρια σε κάθε τέτοια δύσκολη περίπτωση. Πολλές είναι μάλιστα οι ειδικότητες που μπορεί να βρει κανείς σε μια τέτοια εταιρεία. Υδραυλικοί, τεχνίτες, χειριστές αλλά και οδηγοί μεγάλων βυτιοφόρων και άλλων οχημάτων επανδρώνουν τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις αποφράξεις.

Όλες αυτές οι εργασίες γίνονται πάντοτε με σεβασμό στο πορτοφόλι του πελάτη και με γνώση της σημασίας που έχουν οι αποφράξεις για την καθημερινότητα και την υγιεινή του πελάτη. Ειδικά σήμερα μάλιστα είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς μέσω Διαδικτύου την πιο συμφέρουσα προσφορά και να επιλέξει την εταιρεία που βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι του, αλλά και στην… τσέπη του. Γιατί η λειτουργικότητα του αποχετευτικού δικτύου είναι κάτι που δεν το σκεφτόμαστε συχνά, παρά μόνο όταν τα πράγματα φτάσουν στο μη περαιτέρω. Ας είμαστε λοιπόν λίγο πιο προνοητικοί…

Διαβάστε περισσότερα: https://www.apofraxeis4u.gr

Share